CHP İzmir 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Mahmut Eskiyörük, Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Mustafa Turan ve yönetimini ziyaret etti. Eskiyörük’ü, ilçe binasında İlçe Başkanı Mustafa Turan yönetim kurulu üyeleri ve partililer ağırladı.

TURAN, “BÖLGEMİZDEN BİZİ TEMSİL EDECEK VEKİLİN ÇIKMASI ŞART”

Yola çıkan her aday bizim için kıymetlidir diyen Cumhuriyet Halk Partisi Ödemiş İlçe Başkanı Mustafa Turan, “Bölgesel aday, yerelde aday istediğimiz her zaman vardır. Bizim böyle bir şey istemememiz gibi bir lüksümüz yok. Bütün ilçe örgütlerin, bütün halkın tamamen bunu savunması lazım. Bizi bu bölgeden temsil edecek olan en az bir vekilin çıkması şart. İçimizden, bölgemizin sorunlarını bilen, buna çözüm noktasında destek olabilecek milletvekili temsilcimizin olması gerek. Bu yörenin vatandaşları bu bölgenin vekiline rahat ulaşmalı mesela tarımda şu derdim var diye ulaşabilmesi gerekir. Biz yerli aday konusunda hep birlikte bir araya gelip konuşmalı ve hem fikir olmalıyız” 

ESKİYÖRÜK, “DOĞRU BİR TARIM POLİTİKASINA İHTİYAÇ VAR”

Eskiyörük, “Bölgemizde hayvancılığımız bitmiş durumda. Türkiye’de kooperatif %13’lerde İzmir’de %35’lerde Aziz ve Tunç başkanın kooperatifçiliği önem vermesi bile bu sayıyı 3 katına çıkartıyor. Bu yüzden devletin kooperatifçilikte bir şekilde üst düzey seviye çıkması gerekiyor. Doğu bölgesinde kooperatifçiliğe önem verilmeli Kooperatifler oluşturulmalı. Hayvancılığı doğru politikalarla Doğu’da yükseltmeliyiz. Türkiye’yi doğuracak meralarımız var o bölgede.

Bu yüzden doğru bir Tarım politikasına ihtiyaç var. Bu bölgenin su sorunu mutlaka çözülmeli. Çok zor değil bunu çözmek. Benim 30 yıl önce söylediğim bir şey kışın yağmurlar yağmasa da az yağsa da denize bir damla su göndermemiz gerekiyor. Yıllarca aktı gitti bu. Adamlar denizden su getiriyorlar buraya. Burada tarımın sorunu çözersek zaten esnafın sorununu otomatikman çözmüş oluruz. Bu ülke adam gibi yönetilirse 1-2 yıl içeresinde olması gereken seviyeye gelir. Küçük Menderes bir hazine aslında biz bunun değerini bilemiyoruz. Çözüm için kavga vermek gerekiyor. Türkiye iklimiyle gıda üretimi için mükemmel bir ülkedir. Ve biz buna sahip çıkmak zorundayız”

Editör: Haber Merkezi