Alto Tire TicaretAliağa TicaretOdası(ALTO) Başkanı Adnan Saka, İzmir’in en eski ticaretodalarından olan Tire Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

haberfx.net

ALTO Başkanı Adnan Saka’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, bu tür ziyaretlerin kurumlar arasında bağları kuvvetlendirdiğine dikkat çekti. 

Başkan Saka’ya bölge hakkında bilgiler veren Başkan Çapkınoğlu, "Tire bölgenin en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Tire tarihte daima önemli bir yer tutmuş, Osmanlı Devleti’nin de en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Odamız kuruluşu ile de Ege Bölgesi’nin İzmir ile birlikte en eski ticaret odasıdır. Çok yönlüticari yapısı bulunan Tire’ye hizmet etme arayışındayız. Kentin her türlü sorununa çözüm arayışı içinde kurumlarla diyalog kurmaya çalışıyoruz. Aliağa Ticaret Odası’nın bu ziyaretini de bu kapsamda oldukça önemsiyorum. Sonuçta Odalar birlik içinde olabilmeyi başarmalı ki sorunlara çözümleri de birlikte üretebilsin. Mesele hangi sorunun çözüldüğü değil, hangi sorunun nasıl çözüldüğü ile ilgilidir. Bunun içindir ki odalar daima iletişim ve birlik beraberlik içinde olmalıdır. Aliağa Ticaret Odası’na da bu ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

ALTO Başkanı Adnan Saka da, Tire’nin her noktasında tarihi bir zenginlik bulunduğunu belirterek, Tire’nin bugünkü yapıya bürünmesinde yerel yönetimlerin ve odaların etkisinin olduğuna vurgu yaptı. 

Sorunları çözmenin ve doğru planlama yapmanın temelinde birlikteliğin yattığına dikkat çeken Başkan Saka, şunları söyledi: "Aliağa 1960’lardan sonra sanayileşmeye ve büyümeye başlayan bir şehir. Tire ise asırlara dayanan geçmişiyle tarihte yer almaktadır. Tire ayrıca gerek ticari rolü gerek de sosyal yönü ile geleneklerini korumayı da başarmış bir şehirdir. Biz bu ziyaretimizle, Tire Ticaret Odası ile diyalogumuzu kuvvetlendirmeyi, yerel konularda odanın ilçede aldığı rol ve Tire’nin mevcut ticari yapısı hakkında bilgi almayı amaçladık.” 

ALTO Başkanı Adnan Saka, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu’na ziyaretlerinin anısına bir plaket verdi. Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu da Başkan Saka’ya Tire’yi ve Tire Ticaret Odası’nı anlatan bir kitap hediye etti.

Editör: Haber Merkezi