Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapan üreticilere yönelik Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sunduğu arpalar ilçeye geldi. Tire Ziraat Odası’nın girişimleriyle ilçeye getirilen arpaların dağıtımına başlandı. Tire’de 280 çiftçiye yaklaşık 4 BİN TON arpa dağıtılacak. Konuyla ilgili konuşan Tire Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu, Türkiye’deki en fazla alımı Tire Ziraat Odası’nın yaptığını söyledi. İbişoğlu açıklamalarının devamında şöyle konuştu;

“Arpalarımız gelmeye başladı. Bu arpalar Toprak Mahsulleri Ofisi’nin küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık yapan çiftçilerimize destek amacıyla düşük fiyatla tahsis ettiği arpalar.

Bu arpaların başvuruları Kasım ayı içerisinde yapıldı. İlk partide müracaat eden 280 çiftçimiz 3 MİLYON 800 BİN kg tahsisle İzmir’de hatta Türkiye çapında en fazla tahsis alan Ziraat Odasıyız.

Buradaki amacımız hayvancılarımızın yem ihtiyacının karşılanması. Bu işi biz Ziraat Odası olarak yüklendik. Çiftçilerimizden paralarını topladık ve Toprak Mahsulleri Ofisi’ne gönderdik. Şu anda da nakliyeler başladı. Bu faaliyet devam edecek. Büyükbaş hayvanlarda 2 aylık tahsis yapıldı. Büyükbaş hayvan başına 4. Kilogram, küçükbaş hayvan başında ise 600 gram olmak üzere tahsisler yapıldı.

Hizmetlerimiz son hızıyla devam ediyor. Bu sadece hizmetlerimizin bir parçası. Bu tahsisler önümüzdeki dönemde de Toprak Mahsulleri Ofisi arpa ve mısır olarak devam edecek. Biz de elimizi taşın altına koyduk.”

Editör: Haber Merkezi