Ercan ÇELİK

Gazeteci Ayşenur Arslan'ın Halk TV'deki programda Türk Mukavemet Teşkilatı'na (TMT) yönelik sözleri tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Eğitim İş Sendikası Tire Temsilcisi Özgür Anafartalar, açıklamasında şu ifadelerde bulundu; "09/02/2022 tarihinde ulusal yayın yapan televizyon kanallarından birinde Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğü ve bağımsızlığı için tarihi bir mücadeleye imza atmış, Kıbrıs Türk varoluş mücadelesinin direniş örgütü Türk Mukavemet Teşkilatı hakkında TMT ile asla özdeşleştirilemeyecek, mesnetsiz ve kabul edilemez ifadelerin kullanıldığını şaşkınlıkla izledik.
Hatırlatmakta fayda görüyoruz ki Kıbrıs Türkü'nün direniş örgütü TMT, kuruluş tarihi olan 1958’ den 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’ na kadar Kıbrıs Türkü' nün varlığını koruyabilmesini sağlamış en önemli dayanak noktalarından biridir. TMT'nin Kıbrıs Türk Halkı’ nın tarihindeki yeri tartışılmaz, kıyas kabul edilmez niteliktedir. Bu bağlamada Kıbrıs Türkü'nün Ada’da var olmak için verdiği mücadeleyi biraz inceleme fırsatı bulmuş her birey, TMT’ ye yönelik kullanılan bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu kolayca anlayacaktır.
Yine bu bağlamda yukarıda değinmiş olduğumuz programda TMT hakkında mesnetsiz ve kabul edilemez ifadeler kullanılmasını şiddetle kınıyoruz.
TMT Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesinin simgesi, direnişin vücut bulmuş halidir. 
TMT Kıbrıs Türkü' nün Kuvayı Milliyesi’ dir.
Kıbrıs'ın dik duruşudur. 
Türk'ün meydan okuyuşudur. 
Türkiye açlıkla, yoksullukla, işsizlikle, sefaletle boğuşurken emperyalizme ve onun barbar katillerine karşı mazlum Kıbrıs Türkü'nün özgürlüğü için kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı'na iftira atmanın emperyalizme ve Yunan istihbaratına hizmetten öte bir anlamı yoktur. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

Editör: Haber Merkezi