Sınavlarla ilgili, Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında, Kaymakamlık Toplantı Salonunda Sınav Koordinasyon Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Üç branşta yapılacak olan YKS sınavlarında, Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavına toplam 5523 aday, Alan Yeterlilik sınavına (AYT) 4711 aday ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavına ise 274 aday katılacak.


KAYMAKAM TANRISEVEN “ÖĞRENCİLERİMİZ RAHAT EDECEK”
Toplantıda konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven, sınava girecek öğrencilere başarı diledi. Daha önce Tire’de Üniversiteye giriş sınavının ilk basamağının yapılmasına rağmen LYS sınavının yapılmadığını söyleyen Kaymakam Tanrıseven, ilk kez Tireli öğrencilerin bütün sınavlara ilçede gireceğini belirtti.
Üniversiteye girişte bütün sınavların ilçede yapılması için YÖK ve ÖSYM nezdinde yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi:
“Sınav esnasında kentin huzuru ve güvenliği için tüm kamu, kurum ve kuruluşlarında gerekli görevlendirmeleri yaptık. Öğrencilerimiz huzur içinde sınavlarına girecek.”


“İLK KEZ GERÇEKLEŞECEK”
Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve ilgili kurum amirleri de ilçede bütün sınavların ilk kez yapılacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, özellikle sınav günü sessizliğin sağlanması konusunda gerekli çalışmaların yapılacağını belirttiler.
Tire Kaymakamı ve Sınav Koordinasyon Kurulu Başkanı Dr. Hasan Tanrıseven Başkanlığında yapılan toplantıya, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Tire Sınav Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Kaya, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, İlçe Jan. Kom. Jan. Yzb. Emre Davutoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, İlçe Nüfus Müdür V. Murat Kahyaoğlu, İlçe Yazı işleri Müdürü Salih Sungurtekin ve Tire Sınav Koordinatörlüğü Yrd. Ayhan Aytiş katıldı. 
 

Editör: Haber Merkezi