Ercan ÇELİK

Eğitim İş, Gaziantep’in Karkamış ilçesinde YPG/PKK terör örgütü tarafından yapılan roket saldırısında şehit düşen Sınıf Öğretmeni Ayşenur Alkan’ın isminin, Tire Öğretmen Evi’ne verilmesini talep etti. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yapan Eğitim İş Sendikası Tire Temsilcisi Özgür Anafartalar, şu ifadelerde bulundu:

“Bilindiği gibi bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü.Bugün Atamızın Millet Mekteplerinin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıl dönümüdür. Buruk da olsa kutluyoruz.  Bugün ülkemiz kendisine yönelik saldırılara en etkili şekilde yanıt vermektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri yani ordumuz ABD' nin 'kara gücüm' dediği terör örgütü PKK/YPG'nin yaşam alanlarını topyekun olarak imha etmektedir. Kendisine yaşam alanı bulamayan terör örgütü ve yandaşları varlıklarını kanıtlamak için Türk ulusunun yerleşim alanlarına rastgele ateş etmektedirler. 21 Kasım 2022 tarihinde terör örgütü YPG/PKK tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine 7 roket atılmıştır. Roketlerden biri Gaziantep'in Karkamış ilçesi Kocatepe İlkokulu'na isabet etmiştir.  Kocatepe İlkokulu'nda görevli Sınıf Öğretmenimiz Ayşenur Alkan atılan roket sonucu şehit olmuştur.

Mustafa Fehmi Kubilay’dan Şenay Aybüke Yalçın'a; Necmettin Yılmaz'dan Ayşenur Alkan'a kadar görevleri başında şehit edilmiş öğretmenlerimiz başta  olmak üzere, hayatını kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi bu anlamlı günde bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz.

Öğrencilerini korumak için yaşamı pahasına mücadele eden ve bu uğurda şehit olan meslektaşımızın adını yaşatmak istiyoruz.

Şehitlerine sahip çıkmayan toplumlar yok olmaya mahkumdur. Şehitlerine sahip çıkmak yüksek bir bilinç göstergesidir. Bu bağlamda Tire Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu'nun adının Şehit Öğretmen Ayşenur Alkan Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu olarak değiştirilmesini istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi