Öğrenciler hitaben konuşan Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, “Asla umudunuzu yitirmeyin” dedi.
Tire Belediyesi Kültür Salonunda yapılan ve Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’in de katıldığı mezuniyet töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
2017-2018 eğitim ve öğretim yılında yüksekokulu birincilik ile tamamlayan Uğur Yazıcı konuşmasında, yüksekokulu birincilikte tamamlamış olmanın haklı gururunu yaşadığını ifade etti. Yazıcı, “Yüksekokula kayıt yaptıran her öğrencinin ne yazık ki tüm kaygısı nerede kalacağım? Olmuştur. Eminim kısa sürede giderilir gelecek nesildeki arkadaşlarımız rahat eder” dedi.


Kaymakam Tanrıseven: “Yurt Sorunu Ortadan Kalkıyor”
İki yıldır Tire Kaymakamlığı görevini yürüten Kaymakam Tanrıseven, göreve geldiği ilk günden itibaren ilçemizde yüksek öğretimi geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek olduğunu belirtti. Tanrıseven şöyle konuştu:
“Okul birincisi öğrencimizin de ifade ettiği gibi yurt sorunu önemli bir sorundu ama artık yurt sorunu ortadan kalkıyor. Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından 2019 yılı yatırım programına alınan 250 kişilik öğrenci yurdunun projesi tamamlanmak üzeredir.”
 

Kaymakam Tanrıseven: “Tire’ye Yeni Fakülte ve Bölümler Açılmalı”
Mezuniyet töreninde konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven, “İlçemiz gıda ve tarım sektörü adına zengin bir bölge ve ilçemiz sütün başkenti durumundadır. İlçemize yeni fakülteler ve yüksekokulumuza yeni bölümler açılmasını talep ediyoruz. Bununla ilgili Ege Üniversitesi nezdinde girişimlerde bulunacağız” dedi.
 

Kaymakam Tanrıseven: “Geleceğe Dair Umutlarımızı Kaybetmemeliyiz”
Mezun olan öğrencilere hitaben konuşma yapan Kaymakam Tanrıseven şunları söyledi: “Hayatımızda beklentilerimiz olabilir, ideallerimiz olabilir, hayallerimiz olabilir, hayal kırıklıklarımız olabilir. İşler her zaman beklediğimiz gibi gitmeyebilir ama aklımızdan çıkarmamız gereken bir şey var: Asla geleceğe dair umutlarımızı kaybetmemizdir. Umut her şeydir.”
 

Önler: “Ege Üniversitesinden Mezun Olmak Bir Ayrıcalıktır”
Tire Kutsan Meslek Yüksekokulunun 2017-2018 Mezuniyet töreninde konuşma yapan Tire Belediyesi Başkan Yardımcısı Mengü Önler, “Üniversitemizin, evrensel ve ulusal değerleri önemseyen, bilim ve teknolojinin inovasyonunu yakından takip eden bir üniversite olmuş olmasından dolayı Ege Üniversitesinden mezun olmak bir ayrıcalıktır. Mezun olan öğrencilerimize yeni hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.
 

Rektör Yardımcısı Tebrik Etti
Mezuniyet törenine katılan Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan konuşmasında, okulun misyonu ve vizyonu hakkında bilgiler verdi. Ersan, biten eğitim ve öğretim yılının meyveleri olarak nitelendirdiği okul mezunlarını ayrı ayrı tebrik etti. Öğrenci velilerine ayrıca teşekkür eden Prof. Dr. Ersan, “Böyle pırıl pırıl gençleri bizlere emanet ederek geleceğe yatırım yapmış olmanızı görmek, Ege Üniversitesi ailesi olarak bizlere bu sevinci yaşattı” dedi.
 

Prof. Dr. Fikret Pazır: “Yolunuz Açık Olsun”
Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fikret Pazır mezuniyet törenindeki konuşmasında öğrencilere hitaben, “Artık bu günden itibaren önce kendinize, ailenize ve ülkenize karşı sorumlu birer birey oldunuz, yolunuz açık olsun” diye konuştu.
Tire Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen mezuniyet törenine, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge, İlçe Jandarma Komutanı Okay Cansu, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mutlu Tıraş, öğretim üyeleri, öğrenci velileri ve öğrenciler de katıldı.


 

Editör: Haber Merkezi