Ercan ÇELİK

TRT Radyo1’de yayınlanan, “Benim Şehrim Benim Hayatım” isimli program 17-24-31 Aralık Tarihlerinde 3 hafta boyunca Tireli çocukları misafir edecek.

Her hafta Cumartesi günü, sabah 10:30’da yayınlanan programın 17 Aralık, 24Aralık ve 31 Aralık tarihlerindeki yayınlarının konukları Tire Kurtuluş Ortaokulu öğrencileri olacak.

Zengin tarihi geçmişiyle ilk adı Teira olan, ülkemizin verimli topraklarından, yeşil Tire’den sizlere seslenecekler.

Dilek ORAL tarafından hazırlanan, sunuculuğunu da çocukların yaptığı programda İzmir’in Tire ilçesindeki Kurtuluş Ortaokulu öğrencilerinin kendi seslerinden yaşadığı yeri ve hayatlarını dinleyeceğiz.

Programda işlenecek şehir, “Benim Şehrim” başlığı altında, çocukların rehberliğinde, çocuk gözüyle, çocukların dilinden ve çocukların sunumuyla tanıtılıyor.

“Benim Hayatım” başlığı altında yer alçak farklı köşelerde de çocuklar kendi dünyalarını, yaşamlarını, hayata bakışlarını kendi seslerinden dinleyicilere aktarıyor.

Böylece birbirinden kilometrelerce uzakta bulunan çocuklar belki hayatlarında hiç gitmeyecekleri bir şehri, o şehirdeki bir yaşıtının anlatımıyla dinliyor.

Programla, aynı çağı, aynı yurdu paylaşan, farklı koşullarda yaşayan çocuklar arasında, bilgi, anlayış, kavrayış ve dostluğun pekiştirilmesi hedefleniyor.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde, farklı hayatlar süren çocuklar arasında bir iletişim köprüsü ve gönül bağı kurulması amaçlanıyor.

“Benim Şehrim Benim Hayatım” isimli programda her şehir 3 hafta süreyle işleniyor.

Editör: Haber Merkezi