TİRELİ ÖĞRENCİ İLK 1000’DE    
2015 yılında 199.5, 2016 yılında 213.7 ve son olarak 2017 yılında 220.9 gibi yükselen bir ivme ile başarı çıtasını sürekli yükselten İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bu yılda YGS de ilk bin öğrenci arasına ilçemizden bir öğrenciyi sokmayı başardı.
Belgin Atilla ÇALLIOĞLU Fen Lisesi öğrencilerinden Şefika Akman büyük bir başarıya imza atarak 2017 YGS sınavında hem ilçe birincisi oldu hem de Türkiye sıralamasında ilk bin öğrenci arasına adını yazdırdı.
 

İLK 3 FEN LİSESİNDEN
Belgin Atilla ÇALLIOĞLU Fen Lisesi öğrencilerinde Halil Can Karakurt'un ilçe ikincisi olduğu sınavda yine aynı okuldan Emre Yaşar'da ilçe üçüncüsü olarak bu büyük başarıya ortak oldular.

 
''BAŞARI SABIR VE SÜREÇ İŞİDİR''
YGS’de ilk üç dereceye giren öğrenciler Tre Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven’i makamında ziyaret etti.
Başarılı öğrencilerin Kaymakam Tanrıseven'i ziyaretleri oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Tanrıseven öğrenciler ile tek tek ve yakından ilgilenerek gençlerin gelecek planlarını sordu. Başarının bir süreç ve sabır işi olduğunu vurgulayan Kaymakam Tanrıseven, ayrıca meslek seçiminin önemine değindi. Kaymakam Tanrıseven, Mutluluğun en önemli formülünün sevdiğin yada sevebileceğin bir mesleği icra etmek olduğunu da sözlerine ekledi.

 
“ÜLKEMİZİN SİZE İHTİYACI VAR”
Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, başarılı öğrencilere hediyelerini verirken onların mutlaka boş zamanlarını değerlendirebilecekleri birer hobilerin olması gerektiğini belirtti. İçinden geçtiğimiz bu zor süreçte ve bu zorlu coğrafyada ülkemizin iyi yetişmiş bireylere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirten Tanrıseven, gençlerin fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmedi.

 
“LYS’DE ÇITAYI YÜKSELTİN”
Kaymakam Tanrıseven, öğrencilerin başarısı ile gurur duyduğunu belirterek, “Önümüzde LYS sınavı var. LYS’de de başarılar diliyor ve Sizden başarı çıtasını yükseltmenizi diliyorum” şeklinde konuştu.
Kaymakam Tanrıseven’i ziyarette, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ve Okul Müdürü Öztürk Kurtça da hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi