Tire Müftülüğü tarafından bu yıl okullar kapandıktan sonra açılan ve üç ayrı zaman diliminde gerçekleştirilen Yaz dönemi Kur’an-ı Kerim kursları bugün sona eriyor. Rekor katılımın gerçekleştiği kurslarda yaklaşık 2500 civarında öğrenci mezun oldu.


Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi


Tire Müftülüğü tarafından 24 Haziran 2013 tarihinde başlatılan, yaz dönemi Kur’an kursları bugün itibarı ile sona erdi. Lütfü Paşa Caminde yapılan törenle start alan kurslar, dün yine Lütfü Paşa Caminde yapılan kapanış töreni ile sona erdi.

Üç dönem halinde yapılan kurslara toplamda yaklaşık 2500 civarında kız ve erkek ilk ve orta okul öğrencisi katıldı. İlk dönem 24 Haziran-12 Temmuz, ikinci dönem 15 Temmuz-2 Ağustos, üçüncü dönem 5 Ağustos-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti.

İlçe merkezi ve köylerde devam eden kurslar toplamda 73 camii ve 4 Kur’an Kursu Merkezi’nde devam etti. Bu yıl kurslara katılan öğrenci sayısında geçen yıla göre yaklaşık 300 civarında artış görüldüğünü ifade eden Müftülük yetkilileri, rekor katılımın kendilerini de memnun ettiğini belirtti. 
Editör: Haber Merkezi