Bilindiği gibi TÜBİTAK´ın düzenlediği 48. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İzmir Bölge Yarışması´nda ilçemizi Tire Belgin Atila ÇALLIOĞLU Fen Lisesi öğrencileri Tarih alanında temsil etmişlerdi. Öğrencilerimiz Mehmet TUNA VE Doğukan BÖLÜCEK , danışman öğretmen Harun TOKSOY eşliğinde " Bir Sözlü Tarih Çalışması Çanakkale Kahramanı Seyit Onbaşı" adlı tarih çalışmasıyla İzmir bölge 1.si oldular. İlçemizi ve Tire Belgin AtilaÇallıoğlu Fen Lisesini 08-12 Mayıs 2017 tarihleri arasında ANKARA ´ da Türkiye finalinde temsil hakkı kazandılar. 
Bu büyük başarıyı Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven ile paylaşan öğrencilerin haklı gururu görülmeye değerdi.


“BÜYÜK BAŞARILAR ANCAK ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARLA YAKALANIR”

Yarışmada başarı kazanan öğrencileri Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven makamında kabul etti.
Başarılı öğrencilerin Kaymakam Tanrıseven'i ziyaretleri oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Tanrıseven öğrenciler ile tek tek ve yakından ilgilenerek gençlerin gelecek planlarını sordu. Büyük Başarıların ancak özverili çalışmalar ile yakalanabileceğini vurgulayan Kaymakam Tanrıseven, ayrıca bu anlamlı başarı ivmesinin gelecekte de devam ederek Mayıs ayında yapılacak finallere yansımasının önemine sözlerine ekledi.


“ÜLKEMİZİN SİZİN GİBİ GENÇLERE İHTİYACI VAR”

Tire Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, başarılı öğrencilere hediyelerini verirken onların hangi konuda olursa olsun bir ihtiyaçları halinde şahsı ve kaymakamlık olarak her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.Günümüzde ülkelerin iyi yetişmiş bireylere her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğunu belirten Tanrıseven, gençlerin fotoğraf çektirme taleplerini geri çevirmedi.
Kaymakam Tanrıseven, öğrencilerin başarısı ile gurur duyduğunu belirterek, “Önümüzde Ankara'da yapılacak final var. Orada sizden okulunuz ve güzel ilçemiz Tireiçin başarılı diliyor başarı çıtasını yükseltmenizi istiyorum” şeklinde konuştu.
Kaymakam Tanrıseven’i ziyarette, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Erkut ve Okul Müdürü Öztürk Kurtça'da hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi