Tire ŞAİK Anadolu Lisesi folklor ekibi Sevil Gökbozkurt yönetiminde Kastamonu Taşköprü ilçesinde yapılan geleneksel ‘Sarımsak Festivali’ne katılarak ilçemizi temsilen zeybek gösterilerinde bulunacak. 


Serkan ÇİÇEK / HaberTire

Tire Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu (ŞAİK) Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan karma folklor ekibini oluşturan ve eğiten okulun müdür yardımcılarından Sevil Gökbozkurt, verdiği başarılı eğitimleri iyi kavrayan ve uygulayan ekibiyle Kastamonu’ya davet edildi. Çıktıkları birçok gösteride sergiledikleri güzel oyunları  ile adlarını duyuran ŞAİK’li folklörcüleri aralarında görmek isteyen Kastamonu’nun sarımsağı ile ünlü Taşköprü ilçesi, bu yıl yapılacak olan ‘Geleneksel Sarımsak Festivali’ne davet etti. Karma folklor ekibi 22 öğrenciden oluşuyor. Sevil Gökbozkurt yönetimindeki 22 kişiden oluşan karma folklor ekibi, Tire başta olmak üzere Ege Bölgesi’nin farklı yörelerine has değişik zeybek oyunlarından oluşan gösterilerini sunacak. Gösteri için önceki gün yola çıkan ekip, Karadeniz’de Ege efelerinin rüzgarını estirecek. Yaklaşık 10 gün boyunca bölgede kalacak olan ve bölgeyi gezme fırsatını da bol bol bulacak olan Tireli öğrenciler, güzel deneyimlerle Tire’ye geri dönecek.


Öğrencilerinin güzel bir davet aldığını ve orada Tire’yi ve okullarını en iyi şekilde temsil edeceklerine inancının tam olduğunu ifade eden Okul Müdürü Mustafa Tekkelioğlu, “Güzel ve başarılı bir ekip oluşturduk. Yöremizin kültürünü ve halk oyunlarını yansıtıyorlar ve beğeni topluyorlar. Onlarla gurur duyuyorum. Kendileri Kastamonu’da da gösterilerini en iyi şekilde yapacaktır. Folklor ekibimizin katılacağı bu festival için  Belediye Başkanımız Tayfur Çiçek bize büyük destekler verdi, desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi