İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlenen eğitim programında öğrencilere "Mutlu Bakış projesi" anlatıldı.

Serkan ÇİÇEK

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında düzenlenen eğitim programında geçtiğimiz günlerde Tire Belediyesi Kültür salonunda öğrencilere "Mutlu Bakış projesi" anlatıldı. Öğrencileri hem eğlendiren, hem güldüren ve hem de eğiten projeyi İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli uzman ekipler anlattı. Oldukça faydalı olan eğitimi, lise öğrencileri büyük bir zevkle dinledi.

Çocukların suça bulaşmalarını engellemek ve onların hayatta mutlu olmalarını sağlamak için Lise öğrencilerine hayatında onlara hayat boyu yol gösterecek olan bu önemli projeyi örnekler vererek ve hikayeler anlatarak içinde "terör" kelimesinin hiç geçmediği eğitici bilgiler veren İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli uzman ekipler, buradaki en önemli amacın gençlerin arkadaşlık, mutluluk, sevgi, yaşam gibi konular, suç örgütlerine karşı yanlış bilgilenmemelerini, doğru bilgiyi öğrenerek, doğru arkadaşlıklar edinmelerini sağlamak, ayrıca kendilerini keşfetmek, ayaklarının üzerine sağlam basmalarını sağlamak olduğu bilgisi verildi. Lise yaşlarında arkadaş ilişkisinin önemine değinen İzmir Emniyet Müdürlüğü uzman ekipler, öğrencilere doğru bilgi kadar doğru arkadaşlığında önemli olduğuna vurgu yaptı. Ön yargının iyi olmadığını, gençlerin birbirlerine ön yargıyla yaklaşmamalarını isteyen uzman ekipler, öğrencilerin arkadaş seçimi yaparken dikkat etmelerini istediler. Uzman ekipler, yanlış arkadaş seçimini eğitici slayt gösterisi ile anlattılar.
Başarı hikayelerini ve başarının yollarını da anlatan ekipler, öğrenciler arasında test uygulaması yaparak, onların bir konuyu nasıl bir dikkatle dinlediğini test ederek bilgilendirdiler. Bilginin doğru bir şekilde elde edilmesi gerektiğini, yanlış bilginin nereye sürükleneceğini anlayan Öğrenciler, hayata daha pozitif bakmak gerektiğini, hayatın bu şekilde daha kolay yaşanacağı gibi daha keyifli olacağını, dostluk ve arkadaşlığın önemli olduğunu çok iyi anladılar.

Yaklaşık bir saat süren ve iki seans olarak verilen "Mutlu Bakış Projesi" eğitimine Tire’deki tüm lise öğrencilerine katılacağı seminer iki gün boyunca yapılacak. Eğitimi; İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri ekipleri Metin Yılmaz, Emre Tokail,M.Haluk Topuz  ve Caner Yanar verdi.

Editör: Haber Merkezi