Süt ve besi hayvancılığının büyük gelişmeler gösterdiği bölgemizden tüm Türkiye’ye örnek olacak bir güzel çalışma daha hayata geçiyor. Bölge süt hayvancılığının yaşam kaynağı olan Tire Süt Kooperatifi’nin projesi olan ve Tire Halk Eğitim Merkezi tarafından ortak çalışma olarak hayata geçirilen eğitim projesi kapsamında, ‘hayvan bakımı’ konusunda bilimsel eğitimlerle donanmış, insanlar yetiştirilecek ve hayvancılık sektörü daha da ileri taşınacak.
Süt hayvancılığı alanında, gerek Tire Süt Kooperatifi, gerekse bölgemizdeki mandıra ve süt işleme fabrikalarının da katkısı ile Türkiye’nin en önemli merkezi haline gelen Tire ve Küçük Menderes Havzası, süt ve besi hayvancılığı yetiştiriciliği konusunda Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi daha hayata geçiriyor. 
Alanında birçok önemli projeye hayat veren, birçok projeyi de ortaya koyup destek bekleyen Tire Süt Kooperatifi tarafından tasarlanan, “Hayvan bakım uzmanı yetiştirme eğitim programı”, başarılı eğitim çalışmaları ile adından söz ettiren Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ille ortak işbirliği içerisinde hayata geçirilmeye başlandı.

35 KURSİYER İLE İLK ETAP EĞİTİME BAŞLADI
Hayvan yetiştiricilerinin ve bu sektörde iş sahibi olmak isteyenlerin büyük ilgi gösterdiği eğitim kursu, 25 Kasım Pazartesi günü başladı. Eğitim, Tire Süt Kooperatifi idari binasında verilecek. Şuanda 35 kişinin yer aldığı kurslarda devam zorunluluğu olacak. Kurslara gelmeyen kursiyerler, sertifika alamayacak. Kurs bitiminde yapılacak yeterlilik sınavını başarı ile geçen kursiyerlere ‘profesyonel hayvan bakım uzmanı’ sertifikası verilecek. Bu sertifikaya sahip olan kişiler, gerek büyük besi ve süt hayvanı çiftliklerinde, gerekse küçük ve orta ölçekli aile çiftliklerinde kolaylıkla iş bulabilecekler. 

TOPLAMDA 80 SAAT EĞİTİM VERİLECEK
Haftanın üç günü; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere verilecek dersler, günde 2 saatten olmak üzere toplamda 80 saat sürecek ve yaklaşık 2 ay gibi bir süre devam edecek. Kurslarda üç ana konuda ders verilecek. Bunlar; “Hayvan sağlığının korunması”, “Beslenme” ve “Sağımda hijyen sağlama” konuları olacak. Ege Üniversitesi Tire Kutsan MYO Müdürü Prof. Dr. Harun Raşit Uysal’ın da bazı konularda ders vereceği kursta eğitimleri Tire Süt Kooperatifi Veteriner Hekimi Seda  Kara verecek.

HABER: KAMURAN KIZILBOĞA

Editör: Haber Merkezi