Okulların açılmasıyla birlikte, ilçemizde yaya trafiğinin artması üzerine, Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, yayaların da trafikte güvenliğini sağlama yönünde çalışmalarını sürdürüyor. 



Ercan ÇELİK / HaberTire



Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekiplerine bağlı özel görevli polisler, Tire’deki okullarda trafik konulu eğitim veriyor. İlk trafik eğitimi Tire Rasih Kirazoğlu Okulu Anasınıfı öğrencilerine verildi.  Anasınıflarından başlayarak tüm sınıfları tek tek gezip trafik kuralları ve trafikte dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili öğrencileri bilgilendiren polisler, kaldırımda yürümenin kurallarını ve yaya geçidi kullanımını da uygulamalı olarak gösteriyorlar.


Bunlara ek olarak, “araçta çocukların öne oturmalarının sakıncaları, emniyet kemerinin önemi, yolda oynamanın tehlikeleri, Bisiklet Binme Kuralları, Okul Servis araçlarında nasıl yolculuk yapılır? Trafik Işıkları,  Alt ve Üst Geçitlerin Kullanımı'' gibi konuları teorik ve görsel olarak anlattılar.



Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, bu yoğun trafikte herhangi bir kazaya maruz kalmaması için görevli trafik polislerimiz, ana sınıfları da dahil olmak üzere, sınıflara tek tek girerek öğrencilerimize temel trafik kurallarını öğretmektedir. Unutmayalım ki; trafikte bir yanlış tüm doğruları götürür.” denildi.


Editör: Haber Merkezi