Tire Özel Bilgi Koleji 2-A Sınıfı Öğrencileri, okuma alışkanlığının kazanılması noktasında geçtiğimiz gün sınıf öğretmenleri Erdal Karadağ ile birlikte Tire İlçe Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler. Kütüphanenin bölümlerini gezen öğrenciler, Kütüphane Müdüründen bilgiler aldılar.


Fatih ŞAŞMAZ / Tire İHA

Özel Bilgi Koleji 2/A sınıfı öğrencilerini Kütüphane yetkilileri karşıladı.Yetkililer Kütüphanede bulunan kaynak kitaplar ve kitaplardan nasıl faydalanılması gerektiği konusunda kütüphaneye gelen öğrencileri bilgilendirerek kütüphanenin bölümlerini tanıttılar. kütüphanenin, internet ve kitap okuma bölümlerini tanıtıp, onlara bilgiler veren Şevki Kayaturan  büyük ve çocuk okuma bölümleriyle birlikte diğer bölümleri de tanıtıp bu bölümlerde neler yapıldığını öğrencilerin ve vatandaşların kütüphaneden nasıl faydalandıkları konusunda bilgiler verdi. Öğrencilere şiirler okutan Kayaturan, bir öğrenciye kendi yazdığı şiir kitabını imzalayarak hediye etti.


Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Özel Bilgi Koleji 2/A sınıf öğretmeni Erdal KARADAĞ, öğrencilerimize derste gördükleri kütüphaneyle ilgili konular üzerine bazı detayları yerinde anlatma fırsatı bulduk. Burada bulunan kaynak kitapları, hikâye kitaplarını ve diğer yayınları öğrencilerimiz görme fırsatı buldular. Öğrencilerimize kütüphaneyi gezdirerek onların bilgiler almasını sağlıyoruz. Kütüphaneden nasıl faydalanacağımızı öğrencilerimize yerinde anlattık. Öğrencilerimizle kitap okuma uygulaması yaptık. Kütüphanede bulunan kitapları öğrencilerimiz yakından görme imkânı buldular. Kütüphaneyi ziyaret ederek öğrencilerimizin daha çok kitap okumasını istiyoruz. Bu geziyle öğrencilerimiz kütüphanenin yolunu öğrendiler. Kütüphaneye üye oldular. Artık daha çok kitap okuyacağımıza söz veriyoruz. ’’dedi.


Özel Bilgi Koleji öğrencileri kütüphane ziyaretinden sonra ise İl Halk Kütüphanesi Müdürü ile hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Haber Merkezi