İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı liderliğinde Tire’de toplanan 30 ilçenin milli eğitim müdürleri, geride kalan 1 aylık süreçte yapılan çalışmaları değerlendirdi. Toplantının ana gündem konusu ‘OGS’ (Ortaöğretime Geçiş Sistemi) oldu. Liseye geçişte bu yıl ilk kez uygulanacak olan yeni sistemle ilgili her ilde bir okulda yapılan, ‘OGS Deneme Sınavı’ İzmir ilinde sadece Tire Atatürk Orta Okulu’nda gerçekleştirildi. Bardakcı toplantının yapıldığı gün gerçekleştirilen OGS Deneme Sınavı’ ile ilgili değerlendirmeleri de bizzat okula giderek yaptı.


Tire, Cuma günü önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. İzmir ilindeki 30 ilçenin milli eğitim müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı’nın liderliğinde, aylık istişare toplantısı yapmak üzere bir araya geldi. Cuma günü, akşam saatlerinde kadar Tire’de duran ve toplantı süresi dışındaki zamanda ise okullarda incelemelerde bulunan Bardakcı, daha sonra ilçeden ayrıldı.

TOPLANTI ÜNİVERSİTE’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Her ay düzenli olarak yapılan aylık istişare toplantısına bu ay ev sahipliği yapan Tire, 30 ilçeden ve il müdürlüğünden gelen konuklarını en iyi şekilde ağırladı. Ege Üniversitesi Tire Kutsan Meslek Yüksek Okulu binası toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısı iki oturumdan oluştu. Sabah oturumuna öğle yemeği arası verildikten sonra öğlen oturumu gerçekleştirildi. Toplantı saat 15:00 sıralarında bitti. Toplantının ana gündem maddesi ‘OGS (Ortaöğretime Geçiş Sistemi) konusu’ oldu. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan bu yeni sistemin eksiksiz şekilde gerçekleşmesi için neler yapıldığı ve neler yapılabileceği konularını görüşen milli eğitim müdürleri, fikir alışverişinde bulundu. Toplantıda ayrıca, geride kalan bir aylık süreçte, il çapında yaşanan gelişmeler, kurumsal çalışmalar ve Bakanlıktan gelen talimat ve yönetmelik değişiklikleri v.s. gibi konular ele alındı.


‘OGS DENEME SINAVI’NIN İZMİR’DEKİ TEK ADRESİ ATATÜRK ORTAOKULU OLDU
Toplantının sabah oturumu bitiminde, öğle yemeği öncesinde, Atatürk Orta Okulu’na giden Bardakcı ve Tire Milli Eğitim Müdürü Ölçer; Sınav sorumlusu olarak binada bulunan Tire Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Bozkurt’tan, ‘OGS Deneme Sınavı’ ile ilgili bilgiler aldı. 
Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilen ve her ilde sadece 1 okulda yapılan OGS Deneme Sınavı, İzmir’de sadece Tire Atatürk Orta Okulu’nda yapıldı. Bardakcı’ya sınavla ilgili istediği bilgileri veren Bozkurt; Üç aşamalı olarak yapılan sınava okulda eğitim gören 92 öğrencinin tamamının katıldığını, saat 09:00’da Türkçe testinin yapılmaya başlandığını, saat 10:30’da Matematik testinin yapılmaya başlandığını, saat 11:30’da ise Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersinin testinin gerçekleştirildiğini belirtti. Bozkurt ayrıca, okulda taşımalı sistem eğitim gören öğrenciler bulunduğunu ve bu öğrencilerin de sınava katıldıklarını belirterek, deneme sınavının sorunsuz şekilde geçtiğini belirtti.

BARDAKCI, FEN LİSESİ İLE TOKİ OKULUNU İNCELEDİ
Bardakcı, Ölçer ve beraberlerindeki diğer müdürler, öğleden sonra, toplantı bitiminde ise bu yıl eğitim hizmetlerine başlayan Tire Belgin ve Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi ile TOKİ İlköğretim Okulu’nu ziyaret etti.  Buradaki durumu, fiziki şartları ve eğitim ile ilgili olumlu ve olumsuz durumları değerlendiren Bardakcı, genel anlamda yaptığı inceleme ve denetlemelerden memnun kaldı. 

HABER: KAMURAN KIZILBOĞA 

Editör: Haber Merkezi