Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları’na ilişkin kılavuza göre, 8. sınıf öğrencilerinin birinci dönem ortak sınavı 28-29 Kasım 2013, ikinci dönem ortak sınavı ise 28-29 Nisan 2014’te yapılacak.
Ergün ÇELİK

MEB’in yeni düzenlemesiyle 8. sınıflarda Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Din kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil dersleri için her dönem, iki yazılısı olan derslerden birincisinin, üç yazılısı olan derslerden ikincisinin sınavı ortak yapılacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer “Kılavuzda yer alan bilgilere göre, ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji dersleri için 4, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi için iki katsayısı, o dersin puanıyla çarpılarak herbir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak” dedi. Birinci gün önce Türkçe sonra sırasıyla Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları yapılırken, ikinci gün ise Fen ve Teknoloji, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük,  yabancı dil sınavları yapılacak. Öğrencilere altı temel dersten toplam 20’şer soru sorulurken her sınav için 40’ar dakika süre verilecek. 


TOPLAM 1162 ÖĞRENCİ SINAVA KATILACAK
İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Ali Ölçer’den aldığımız bilgilere göre, Tire’de 20 ayrı merkezde toplam 1162 öğrenci ortak sınava katılacak. Her öğrenci sınava kendi okulunda girerken sadece öğretmenler yer değiştirerek farklı okullarda görev alacaklar. Birinci dönem yapılan ortak sınavların sonucu 2014 Ocak ayında, ikinci dönem yapılan ortak sınavların sonucu da 2014 Haziran ayında açıklanacak. Sınav soruları ve araç gereçlerinin son derece titiz bir şekilde muhafaza edildiğini belirten Ölçer, “Herhangi bir şaibeye mahal vermemek için her türlü güvenlik önlemlerini aldık. Sorularımız okullara güvenli bir şekilde dağıtıldıktan sonra yine aynı şekilde sınav bitiminde güvenli bir şekilde toplanarak kuryeye teslim edilecek.” dedi. 


ÖĞRENCİLER MUTLAKA BU SINAVA KATILSIN
Yapılacak olan ortak sınavların öneminden bahseden İlçe Milli eğitim Müdürü Ölçer, “Öğrenciler kesinlikle bu sınavı ihmal etmemeli. Sınava katılmamak puan kaybına neden olacaktır. Bunun için ilçemizde sınava girecek olan 1162 öğrencinin tümünün bu sınava katılmasını bekliyoruz.” dedi.
Son olarak öğrencilere girecekleri sınavda başarılar dileyen Ölçer, velilerin de öğrenciler kadar dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek, çocuklarına güvenmelerini ve onlara gereken desteği vermelerini istedi. 

Editör: Haber Merkezi