Tire Kutsan Anadolu Lisesi Öğrencileri, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında geleceğimize ışık tutan Öğretmenlerimiz için anlamlı bir etkinlik hazırladı. 
Ergün ÇELİK

Dün saat 14:00’da Kutsan Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen programda duygu dolu anlar yaşandı. Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in de katıldığı, sunuculuğunu Elif Çulpan isimli öğrencinin yaptığı etkinlikte, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Almanca Öğretmeni Selda Yelman;
“Bu özel güne anlam ve önemi açısından baktığımızda Öğrertmene gösterilen saygının aslında topluma verilen değerin bir göstergesi olduğu akıllardan çıkarılmamalıdır. Mesleğimizin temelini oluşturan eğitim öğretim konusu, direkt insan yetiştirme ile ilgili olup, toplumların gelişmesinde ve şekillenmesinde birinci derecede rolü vardır. Kalkınmanın temel şartı olan eğitimin kalitesi de, bir toplumun dünya üzerindeki yerini belirler. Bu nedenle, bu zor görevi yerine getirecek eğitim ordusunun iyi yetişmesi ve kendilerini sürekli yenilemeleri gerekmektedir. Öğretmen olabilmek için ise, öncelikle özverili büyük bir yüreğe, yüksek duvarları ideallerle örülmüş, yıkılmaz bir sevgi kalesine sahip olunmalıdır.‘Eğiticiden yoksun bir millet, henüz millet adını alma yeteneğini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir. Millet denmez’ , diyerek Mustafa Kemal Atatürk, Öğretmenlik mesleğinin Türk toplumundaki önemini vurgulamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Öğretmen arkadaşlarımın gününü kutlarken, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm Öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum, ruhları şad olsun diyorum.” Şeklinde konuştu.
 Açılış konuşmasının ardından Van depreminde hayatını yitiren Öğretmenler için hazırlanan slayt gösterisi bütün salona duygu dolu anlar yaşattı. Slayt gösterisinin ardından 10. Sınıf öğrencileri “Bir Işık İstiyorum” adlı tiyatro ve “Öğretmenin Vedası” adlı bir orotoryo düzenlediler. Daha sonra 11. sınıf Öğrencilerinin hazırladığı mini konser tüm davetlileri eğlendirdi. Programın sonunda sahneye davet edilen Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Öğrencilere eski Öğretmenlik Anılarınından bahsetti ve tüm Öğretmenlerin bu özel gününü kutladı. 

Editör: Haber Merkezi