Tire’de faaliyet gösteren ŞAİK Anadolu Lisesi Pansiyonu’ndaki öğrencilerin ısınma problemi çözülmeyince, Eğitim Sen İlçe Yürütme Kurulu duruma el atarak, yurt önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

Ergün ÇELİK

 

127 öğrencinin kaldığı yurtta, geçtiğimiz sezon başında kömürlü kalorifer kazanları sökülerek, doğalgazlı sisteme geçileceği belirtilmişti. Okullar açıldığından bu yana bir türlü çözülemeyen ısınma probleminden dolayı isyan eden öğrenciler, geceleri montlar ve ayakkabılarla yattıklarını söylediler. Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi 12. Sınıf öğrencisi ve yurt başkanı olan Sercan Soran, ısınma probleminin şimdiye kadar çözülmediğini ve havaların soğumaya başladığından dolayı büyük zorluk çektiklerini dile getirdi.  Soran, “Geceleri montlar ve ayakkabılarla uyuyoruz. Bazen soğuktan uyuyamıyoruz. Ertesi günü okula gidiyoruz. Okul sıcacık. Haliyle okulda uyuyoruz.” Dedi.

 

EĞİTİM SEN SAHİP ÇIKTI
Konuyla ilgili olarak geçtiğimiz Salı günü, Eğitim Sen İlçe Yürütme Kurulu adına bir basın öğrenci pansiyonu önünde bir basın açıklaması yapan Eyüp Aksoy, “Bilindiği gibi ilçemiz ŞAİK Lisesinin pansiyonunda toplam 127 öğrencimiz kalmaktadır.Bu pansiyon daha önce ısınma sorunu katı yakıtla çözülürken sonradan doğalgaza dönüştürülme  yoluna gidilmiştir.Ancak gençlerimiz yaklaşık on günden  bu yana iş bilmez yöneticilerin kurbanı olmuştur.

Son yıllarda devlet mekanizmalarındaki kadrolaşmanın,niteliksiz ve basiretsiz yöneticilerle doldurulduğunu çok iyi biliyoruz.Bu tip yöneticiler genellikle kendi makamlarında oturarak olan bitenleri “sanki sorumlu kendileri değilmiş gibi” izlemeyi tercih ederler.İşte bu durumun son örneğini arkamızda bulunan pansiyonda yaşıyoruz.Yaklaşık on günden bu yana soğuk ortamda yatmak,kalkmak zorunda bırakılan gençlerde görüyoruz.An itibari ile ısınma sorunu çözülmüş değildir.Bu sorun bugün yarın çözülse bile katı yakıttan sıvı yakıta dönüştürülen pansiyonda sıcak su sorunu devam edecektir.Çünkü akıl yoksunu yöneticiler “sıcak su” ile ilgili durumu doğalgaza geçiş projelerine eklemeyi ya unutmuşlardır ya da akıllarına gelmemiştir. .Yani bir başka anlatımla ısınma sorunu bitse de sıcak su sorunu devam edecektir.Kendi evlerinde,sıcak ortamlarında hayatlarını devam ettiren sözde yöneticiler gençlerimizin bu sorununu saçma sapan mevzuatlar arasına sıkıştırarak adeta görmezlikten gelmektedirler.Yurdumuzun ve ilçemizin en uzak köşelerinden gelerek okumaya çalışan yoksul halk çocuklarını iş bilmez yöneticilerinin eline bırakmayacağız.Bizleri “itici oluyorsunuz” diye suçlayanlara cevabımız her zaman hazırdır.Asıl “itici” olan sizlersiniz.Biz halkın öğretmenleri olarak yanlışı dize, doğruyu söze getirme adına nerede olursa olsun her koşulda her zeminde gerçek mağdurların yanında olmaya devam edeceğiz..

Bir sözümüzde düzen partilerine ve düzen politikacılarına,

 İlçemizde yaklaşık 130 öğrenci soğuktan uyuyamazken sizler neredesiniz? Nerede ve hangi kulislerde oy avcılığı yapıyorsunuz? Sizler ilçe belediye yönetimi için içi boş hamasi nutuklar atarken hemen yanı başınızdaki bu pansiyonun sorununu neden görmezsiniz? Yoksa bu gençler henüz 18 yaşını doldurmadığı ve oy potansiyeli olmadığı için mi sizler açısından önemli değil. Sizlere tavsiyemiz ; yüzünüzü halka dönün. Oy avcılığı için yalan dolan siyasetinizi bırakın, gerçek sorunlarla yüzleşin. Bu gençlerin sorunlarına eğilin. Aile ortamından uzak olan bu öğrencilerimizin her türlü sorunu bizler için temel sorundur. Bu sorunlar çözülmeden bize rahat yoktur. Ama inanın ki beyler bizde sizleri de rahat bırakmayacağız!...” dedi.

Editör: Haber Merkezi