Dilek AYVALI - TİRE AA

Törene Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ERKUT, Tire İlçe Müftüsü Şaban SADAN, Tire İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ergül EROĞLU ve TİMHAD Başkanı Davut ARSLAN ile beraber kalabalık bir halk topluluğu katıldı.

                Törende Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ERKUT ‘’İmam Hatip Liselerinin Bu milletin bağrından geldiğini bazı olumsuz şartlara rağmen İmam Hatip Liselerimizin tekrar eski heyecanlı günlerine kavuştuğunu belirtti. İmam Hatip Lisesi mezunlarının önünde hiçbir engelin kalmadığını ve bu mezunlarının arasından bir Cumhurbaşkanı yetiştiğini dile getirdi’’.

                Okul Müdürü Mehmet Şerif NACİR ise konuşmasında ‘’ Okulun derin köklerinin olduğunu ve bu köklerin sünnete ve Hz. Peygamberin hayatına dayandığını söyledi. Okulun 1975 yılında eğitim öğretime başladığını 1981 yılında da şimdiki binaya taşınarak eğitim öğretime devam edildiğini dile getirdi. Okula emeği geçen tüm idareci ve öğretmenlere teşekkür etti ve öğrencilere başarılar diledi.’’

                Okul mezuniyet programı Kuran-ı Kerim Tilaveti, ilahiler, gazeller, şarkı ve Türküler ile devam etti. Yaş kütüğüne okul birincilerinin plaket çakmaları ve kep atma töreni ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi