Tire Belgin Atila Çallıoğlu Fen Lisesi,  Tire ve çevre ilçelerin öğrencileri için okula keşif küresi getirdi.



Ergün ÇELİK

 

Astronomi eğitiminde kullanılmak için tasarlanmış ve insanların gökyüzünü yakından tanıması amacıyla geliştirilmiş olan keşif küresinde öğrencilere, güneş sisteminin ve yıldızların gerçek görüntülerle detaylı anlatımı, güneş ve ay tutulmalarının uygulanarak gösterilmesi, takım yıldızlarının anlatımları ve isimlerinin öyküleri, yıldızların ve galaksilerin yaşam öyküleri ve kutup yıldızının durağanlığının uygulanarak öğrenilmesi gibi pek çok gökyüzü bilimi anlatılıyor.

 

Tire Belgin Atila Fen Lisesi hayırseveri ve okul aile birliğinin yardımlarıyla getirilen Keşif Küresi çadırına 16-20 Aralık tarihleri arasında Tire’den 540 Ödemişten 270, Bayındırdan 300, Selçuktan 90 olmak üzere toplamda 1200 öğrenci ziyaret etti.

 

TİRE, BİLİM MERKEZİ OLACAK

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Mesut Soyaslan, “Fen Lisesi olarak Tire’yi bir bilim merkezi haline getirmek istiyoruz. Tire tarihi ile olduğu kadar bilimi ile de büyük bir önem taşıyor.  Bilim İçin eğitim için elimizden geleni yapacağız. Keşif Küresi’nin okulumuza gelmesinde büyük destekleri olan Yardımseverimiz ve Okul Aile Birliğimize çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza bilimi öğretmek için düzenlediğimiz bu tip etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi