Eğitim alanında Tire'ye yepyeni ve çok önemli bir pencere açacak olan fen lisesi, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı'na pırıl pırıl binasında, pırıl pırıl öğrencileri ve tam donanımlı idealist öğretmenleriyle giriyor.



Tire Belediye Basın


Seviye Belirleme Sınavı sonrasında yapılan tercihler neticesinde bu yıl özellikle İzmir ve çevresindeki öğrencilerin tercih sebebi olan Tire Belgin Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi, 120 kişilik öğrenci kontenjanının çok büyük bir bölümünü, geçtiğimiz haftalarda başlayan 1. Kayıt dönemiyle, 1216 Ağustos tarihleri arasında tamamladı. Gerçekleşen kayıtlarda, sınav sonucunda alınan puanlara göre Belgin Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi'ni tercih edenlerin üçte birlik kısmını Tireli öğrenciler; diğer üçte birlik kısmını Bayındır, Torbalı, Ödemiş ve Selçuklu öğrenciler; son kısmını da İzmir dışından öğrenciler oluşturuyor.



Yaklaşık 6 trilyonluk bir yatırımla Hayırsever İşadamı Atilla Çallıoğlu'nun ilçemize kazandırdığı Türkiye'nin sayılı fen liselerinden biri olmaya aday Tire Belgin Atilla Çallıoğlu Fen Lisesi'nin bahçe ve çevre düzenlemesi ağustos ayının son haftasında tamamlanarak, eksiksiz olarak eğitim öğretime başlayacak. 
Editör: Haber Merkezi