Son günlerde çeşitli yöntemlerle insanları dolandıran internet fareleri, Facebook üzerinden de mesaj yoluyla insanları dolandırmaya devam ediyor.


Ergun Çelik



Ülke genelinde olduğu gibi Tire’de de yaşayan internet kullanıcalarının da dolandırıcılara karşı çok dikkatli olunması gerekiyor. Facebook kullanıcılarının hesaplarını ele geçirip, arkadaş listesindeki kişilere çeşitli mesajlar yazarak dolandırmaya çalışan kötü niyetli insanlar için yurt çapında Bilişim Suçları ekibi de teyakkuza geçti.

 

SENİN TELEFONUN FATURALI MI ?

Son günlerde gelişen bir değişik dolandırıcılık yöntemi facebook üzerinden yapılıyor. Tanıdığınız arkadaşınız olan birisi, Senin telefonun faturalı mı? Diye soruyorsa, bilin ki o arkadaşınızın facebook hesabı kötü niyetli insanlar tarafından ele geçirilmiştir. Böyle bir durumla karşılaşırsanız asla telefon numaranızı ve telefonunuza gelen mesajlara onay vermeyin. 

 

FACEBOOK HESABIMI NASIL KORURUM ?

Facebook hesabınızı çalınmalara karşı korumak için öncelikle mutlaka bir anti virüs programı kullanın ve düzenli olarak güncelleyin. Güvenilirliğinden şüphe duyduğunuz sitelerden kesinlikle hiçbir şey indirmeyin. Şüpheli bulduğunuz e-postaları açmayın. Eğer açtıysanız özellikle içindeki “ Üyelikten çıkmak için buraya tıklayın” yazan linkleri asla tıklamayın. Kısa sürede çok para kazandırmayı vadeden sistemlere güvenmeyin. Müşterisi olduğunuz bankadan gönderilmiş gibi görünen e-postalara karşı dikkatli olun. Hiçbir banka, size kişisel bilgilerinizi girmenizi isteyen bir forma yönlendirmez.

Editör: Haber Merkezi