Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve ailelerine yönelik olarak İzmir Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün  ortaklaşa düzenlendiği afet öncesi, afet anı ve afet sonrasında can ve mal kaybının en aza indirilmesi, personelin yerinde ve etkin müdahalesi amacıyla “Afet Bilinci Eğitimi” 27 Kasım 2013 günü 14.30-15.30 saatleri arasında Tire Belediye Kültür Salonu’nda verildi.

 

Ercan ÇELİK

 

Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü personeli ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitimde Eğitim Uzmanı Ali AVŞAR tarafından “afetlere hazırlık, ilk 72 saat, aile afet planı, afet ve acil durum çantası, deprem sırasında ve sonrasında neler yapmalıyız? “ konularında bilgi verildi.

Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih KİREMİTÇİ “İzmir İli ve İlçemizin 1.derece deprem bölgesi olması sebebi ile deprem öncesi, anı , sonrasında ve diğer doğal afetlerde hayatta kalabilmek için önce kendi can güvenliğimiz, sonra görevimiz itibari ile vatandaşlarımıza yapılabilecek olan ilk müdahale hakkında bilgiler edindik.”    dedi.

Eğitim bitiminde Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih KİREMİTÇİ tarafından Eğitim Uzmanı Ali AVŞAR’ a, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Emniyet Amiri Ömüray BOZKURT tarafından Komiser Yardımcısı Onur DİNÇ’ e plaketleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi