Tire’de trafik yaşanacak trafik kazalarının önüne geçmek adına büyük çaba sarf eden ve bu konuda son derece başarılı projelere imza atan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, sürücü ve yayalara verdiği trafik eğitimlerini sürdürüyor.

 

Ercan ÇELİK

 

Trafikte her geçen gün artan yaya ve araç sayısı sonucu artan trafik kazalarının önüne geçmek için çeşitli eğitimler veren Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, 30 Ekim 2013 tarihinde bir eğitim programı daha hazırladı. Tire’de faaliyet gösteren ortaokullardan 22 öğrenciye “Okul Geçidi Trafik Görevlisi” eğitimi veren Emniyet görevlileri, öğrencilere,  temel trafik kuralları, okul geçitlerinden uyulması gereken kurallar ve okul geçidi görevlilerinin görev ve yetkileri konusunda kapsamlı bilgi verdiler.

 

Tire’deki tüm okulların giriş – çıkış saatlerini, yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçebilmek adına, takip eden Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri “Her trafik kuralı en az bir hayat kadar değerlidir.” Diyerek sürücü ve yayaların eğitimi ve trafikte daha duyarlı davranmaları için projeler geliştirmeye devam ediyor.


Editör: Haber Merkezi