Eğitim Sen Tire Temsilciliği, yeni eğitim yılı öncesinde aktif mesleki hayatlarını bitiren sendika üyesi öğretmen arkadaşlarını organize ettikleri yemekle uğurladı. Eğitim Sen Tire üyeleri, yemek tarihini ‘Ekim Dünya Öğretmenler Günü’ne denk getirerek iki kutlamayı bir arada gerçekleştirdi.


Kamuran KIZILBOĞA


Türkiye’nin önde gelen sendikalarından biri olan, KESK çatısı altındaki, Eğitim Sen’in Tire Temsilciliği geçtiğimiz günlerde Tire Öğretmenevi Restoranında emekliye ayrılan öğretmen arkadaşları için bir araya geldi. Her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yemekte, Eğitim Sen üyesi olup da yeni eğitim yılı öncesi emekliliğe ayrılan üyelerin onuruna bir yemek verilmekte.

Yaklaşık 120 kadar öğretmen ve aile üyelerini bir araya getiren yemekte eğlenceli anların yanı sıra duygusal anlar da yaşandı. Bu yıl ki emekliye ayrılan üyeleri uğurlama yemeğini, ‘5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’ne denk getiren sendikanın Tire yöneticileri; böylece hem arkadaşlarını uğurladıklarını, hem de kendilerinin gerçek ‘Öğretmenler günü’ olarak gördükleri 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü kutladıklarını ifade etti.


3 EMEKTAR ÖĞRETMEN EMEKLİLİK HAYATLARINA UĞURLANDI
Sıcak bir ortamda gerçekleşen yemek organizasyonunda ilk önce Eğitim Sen Tire Temsilciliği olarak bugüne kadar yapılan çeşitli eylem, miting ve organizasyonlarla ilgili farklı görüntülerden oluşan bir video sunumu yapıldı. Akabinde ise bu yıl emekliye ayrılan; Vecdi Gökçe, Gülüfer Yeşilyurt ve Emir Ayşe Güler isimli öğretmenlerin görüntülerinden oluşan, onların hayatını ve öğretmenlik hizmetlerini anlatan bir video sunumu yapıldı.


Program daha sonra Eğitim Sen Tire Temsilcisi Eyüp Aksoy’un yaptığı konuşma ile devam etti. Akabinde isteyen üyeler söz alarak konuşma yaptı. Aksoy konuşmasında şunları söyledi: “Her yıl geleneksel hale getirdiğimiz ve emekli olan arkadaşlarımızın onuruna verdiğimiz yemeğe hoş geldiniz. Bu sene yaptığımız yemeğin 5 Ekim ‘Dünya Öğretmenler Günü’ ile birleşmesi de etkinliğimizin içeriğini ve anlamını da zenginleştirmiştir.


“FAŞİST 12 EYLÜL CUNTASI’NIN DAYATTIĞI, 24 KASIM’I ASLA KABUL ETMİYORUZ”
Değerli Dostlar, daha önce defalarca açıklamıştık. Bir kez daha açıklayalım. Bizler için öğretmenler günü 5 Ekim’dir. 24 Kasım değildir. 24 Kasım mesleki özgürlük, ekonomik sorunlarımızın dile getirildiği bir gün olarak görmekteyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliğinden onur duyuyoruz. Ancak onun değerlerini sömüren 12 Eylül faşist paşalarının bize dayattığı 24 Kasım’ı asla kabul etmiyoruz. 12 Eylül yıllarında siyasal İslam’ın yollarını açan, onları besleyen paşalar TÖB DER’li TÖS’lü büyüklerimizi zindanlarda çürütmüş, infaz etmiş yada sürgüne yollamışlardır. Derneklerinin mal varlıklarına el koymuş, 1402 sayılı yasaları çıkartmışlardır. Utanmadan 24 Kasım öğretmen günü olsun diyebilmişlerdir. İşte bu nedenle içeriğinden uzak bir 24 Kasım yerine 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü’nü tercih ediyoruz. 


Değerli dostlar, çoğu eğitimci olmak üzere 57 KESK üyesi halen tutuklu. 19 Şubat’ta büyük tantanalar koparan AKP iktidarı ve onun polisi bir sabah evlere girdiler ve soğuk yüzleri  ile babayı, anneyi çocuklarından sevenlerinden kopardılar. Onlar halen tutsak. 9 aydır F tipi hücrelerde kalıyorlar. Ama direniyorlar. Moralleri gayet iyi peki suçları neydi ? Piknik yapmak, 1 Mayıs’a katılmak, öğrenciler için güvenli geçiş istemek, Grup Yorum konserine katılmak. İşte suçları bu idi !” 

Editör: Haber Merkezi