Hatay’da yaşanan olaylarda geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Ahmet Atakan isimli genç için Türkiye’nin her köşesinde tepkiler çığ gibi büyürken, Eğitim İş Tire Temsilciliği de konuyla ilgili açıklamada bulundu. 



Ercan ÇELİK / HaberTire



Olayları, siyasi iktidarın, halkın demokratik tepkilerine olan tahammülsüzlüğün sonucu olarak gören Eğitim İş Tire Temsilciliği şu şekilde bir açıklama yayınladı: 


“Siyasi iktidarın, halkın demokratik tepkilerine olan tahammülsüzlüğü, ODTÜ, Tuzluçayır ve ardından Hatay’da gencecik fidan Ahmet Atakan’ın öldürülmesiyle doruk noktasına ulaşmıştır.



AKP’yi ayakta tutan kokuşmuşluk ve ülkenin içine sokulduğu karanlık artık tamamıyla deşifre olmuştur. AKP’nin otoriter küstahlığa dönüşen polis devleti uygulamalarının daha fazla can kaybına neden olacağından endişelenmekteyiz. Halkın, haklı meşru ve demokratik tepkilerinden ders çıkarmayan bu demokratik tepkilere şiddetle karşılık veren iktidarlar faşist iktidarlardır. Suriye’ye karşı savaş çığlıkları atarak demokrasi dersi vermeye kalkanların içeride kendi halkına karşı adı konmamış bir savaş başlatması faşizmin en kanlı, en ironik örneklerinden biridir.



Suriye’nin işgalinde üs haline gelen Hatay, haklı ve meşru taleplerini ortaya koyanlara karşı en sert müdahalelerin yaşandığı şehir olarak da dikkat çekmektedir. Ahmet Atakan’la birlikte üç demokrasi şehidi veren Hatay’da vali ve emniyet müdürü uyguladıkları faşizan tutumla,  güç aldıkları siyasi iktidarı da geride bırakmıştır. Bizzat Başbakan’ın verdiği talimatlardan cesaret alan Hatay Valisi, hoşgörünün merkezi olan ilimizi adeta cehenneme çevirmiştir. Hatay halkı, başta vali olmak üzere kontrolsüz şiddet uygulayarak can kayıplarına neden olan yöneticilerin biran önce görevden alınmasını beklemektedir. Görünen o ki bu valiyle, genç fidanların gerçek katillerinin ortaya çıkarılması mümkün değildir.  


Eğitim-İş olarak, yaratılan siyasal şiddet dalgalarının günün birinde yaratıcılarını da yutacağından en küçük kuşku duymuyoruz. Demokrasi şehidi, Ahmet Atakan ve ailesine başsağlığı diliyor, AKP faşizmine karşı demokratik ve meşru zeminde direnme hakkımızı kullanmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi