Tire Eğitim Bir-Sen üyeleri  öğretmenler günü vesilesiyle  düzenlenen kahvaltı toplantısında bir araya geldiler.


Ergün ÇELİK



Geçtiğimiz cumartesi günü Tuğra Kafe’de öğretmenler günü adına düzenlenen Eğitim Bir-Sen kahvaltısına ilgi yoğun oldu. Eğitim Bir-Sen Tire Başkanlığının düzenlemiş olduğu kahvaltıya Eğitim Bir-Sen İzmir Şubesi , Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer gibi isimlerin yanında Tire’den de bir çok öğretmen ve aileleri katılım gösterdiler. 

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı toplantıda söz alan Tire Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı İsmail Özçelik konuşmasına Tüm öğretmen arkadaşlarının öğretmenler gününü kutlamakla başladı. Konuşmasında birlik  beraberlik mesajları veren Özçelik, Öğretmenler gününün yanısıra bunun bir tanışma kaynaşma ve karşılıklı fikir alışverişi toplantısı olduğunu da söyledi.  Daha sonra kürsüye davet edilen Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak ilk olarak sendikaların ülkedeki öneminden bahsederek, Türkiye gündeminin yoğunluğundan başörtüsü ve demokratikleşme sürecine kadar bir çok konuya değindi. Demokratikleşme sürecinin hızla ilerlediğini söyleyen Şenocak, “Gerek üyelerimizin özlük haklarının iyileştirilmesi gerekse de ülkemizin demokratikleşmesi bakımından önemli çalışmalara imza attık. Bunların arasından en önemlisi ve yakıcı sorun olan sivil itaatsizlik eylemimizle kamuda başörtüsü özgürlüğünü temin ettik. Bu durum kamuoyunun ve üyelerimizin desteğiyle gerçekleşti. Bizim farkımız, taleplerimizin toplumla örtüşmesidir. Uçuk kaçık, topluma uymayan, insanlarımızın değerlerine ve yaşantılarına aykırı taleplerde bulunmuyoruz. Yaptığımız çalışmalar hep bu yönde. Dolayısıyla Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen gün geçtikçe bu sebeple büyüyor. Maddi bir beklentimiz ya da farklı bir gündemimiz yok. Tek amacımız üyelerimizin çalışma şartlarını kolaylaştırmak ve keyfi uygulamaların karşısında onların ellerini güçlendirmek.” dedi.  



“AKADEMİK SENDİKACILIK KİMLİĞİNİ OLUŞTURDUK”
Sendikacılığa akademik sendikacılık kimliğini getirdiklerini dile getiren Şenocak, Şube Müdürlüğü sınavıyla ilgili yaptıkları çalışmaları belirterek, “Sendikamız bu sınavla ilgili olarak anlaşmalı olduğumuz kurumlarla uzaktan eğitim merkezleri oluşturdu. Ders şeklinde  İzmir’de 7 ayrı noktada sunumlarımız oluyor. Kursumuz 15 Aralık 2013’te sona erecek ve 5 iş gününde, toplamda 30 saatte tamamlanacak. Eğitim-Bir-Sen üyelerine yönelik Şube Müdürlüğü Sınavına Hazırlık kursları tamamlandıktan sonra, 21-22 Aralık 2013 tarihlerinde, Cumartesi, 1. Deneme Sınavı; Pazar, 2. Deneme Sınavı olmak üzere iki ayrı deneme sınavı gerçekleştirilecek” diye kaydetti.

Editör: Haber Merkezi