Bilgi Koleji Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve çocukların okuma alışkanlıklarını geliştirmek için ücretsiz ödüllü bir okuma yarışması hazırladı.

Ergün ÇELİK

Bölgemizdeki ilk ve ortaokullarda kitap okuma bilinci oluşturmak, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve toplumda kitap okuma konusunda olumlu tutum geliştirmek amacıyla düzenlenen “100 TEMEL ESER OKUMA YARIŞMASI" müracaatları başladı. Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tire Özel Bilgi Koleji işbirliği ile yıllardır düzenlenen yarışmaya, Tire’de bulunan tüm ilkokulların 4.sınıflarında ve ortaokulların 5.- 6. ve 7 sınıflarında eğitim gören öğrencilerle beraber, Selçuk ve Bayındır ilçelerinde eğitim gören öğrenciler de katılabilecek. Yarışma 11 Ocak Cumartesi günü yapılacak. Değişik kategorilerde yapılacak olan yarışmada öğrencilere, 6 altın madalya, 8 gümüş madalya, 6 bronz madalya, 840 TL para ödülü, 20 başarı belgesi ve tüm katılanlara katılım belgesi verilecek. Yarışma test şeklinde yapılacak. Sorular Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tespit edilen 100 Temel Eser içinde bulunan Bir Küçük Osmancık Vardı, 87 Oğuz ve Beyaz Yele kitaplarından sorulacak. Yarışmaya katılmak isteyenler kendi okullarının idaresine başvurabilecekleri gibi, 512 83 92 numaralı telefonu arayarak, ya da doğrudan Tire Özel Bilgi Koleji’ne gelerek yarışma kayıtlarını yaptırabilecekler. Öğrenciler ya da velileri 8 Ocak Çarşamba gününe kadar kayıt yaptırabilecekler. 4.ve 5. sınıflar kendi aralarında, 6.ve 7. sınıflar da kendi aralarında sıralamaya sokulacak. Bilgi Koleji öğrencileri sıralamaya sokulmayacak.

Tire Özel Bilgi Koleji Müdürü İsmail Özgüç yarışma ile ilgili “Okul olarak bölgemizde kaliteyi arttırmaya çalışıyoruz. Tire, Selçuk ve Bayındır’a hitap eden organizasyonlar yapıyoruz. Bilgi yarışmaları, resim yarışmaları, fotoğraf yarışmaları, sportif organizasyonlar, sosyal faaliyetler, konferanslar ve seminerler düzenliyoruz. Başarıyı sadece test çözmekten ibaret görmüyoruz. Düşünen, sentez yapan ve çözüm üreten insanlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Gayretlerimizin boşa gitmediğini de, önce bölge halkının takdirlerinden, sonra da her alanda elde ettiğimiz üstün başarılardan görüyoruz.” Şeklinde konuştu.


Yarışma Koordinatörü ve Tire Özel Bilgi Koleji Türkçe Dersi Zümre Başkanı Yunus PERKÜN “Bilinçli toplum olabilmenin yolu okumak, ders çıkarmak ve hayatına uygulamaktır anlayışından yola çıktık. Bölgemizde öğrencilerimize okumayı sevdirmek ve okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla, 100 Temel Eser Kitap Okuma Yarışması’nı geleneksel hale getirdik. Geçen yıl yarışmamıza 18 okuldan 135 öğrenci katıldı. Bu yıl daha çok öğrenci bekliyoruz.  Aynı yarışmayı her yıl düzenleyeceğiz. Okulumuzda da dersleri aksatmayacak şekilde her gün 20 dakika, kitap okuma uygulaması yapıyoruz.  Eğitim öğretim faaliyetlerinin en önemli görevlerinden biri olan geleceğin toplumlarına bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla öğrencilerimizi okumaya teşvik etmek istiyoruz.” dedi. 
 
Editör: Haber Merkezi