Dilek AYVALI – TİRE AA

Yarışma ortamı olmadığı için öğrencilerin üzerindeki baskı kaldırılarak "her fikir değerlidir" ilkesi ile bilimsel süreç takip edilerek yapılmış olan her türlü proje bu fuar kapsamında sergilendi. Öğrencilere hipotez geliştirme ve hipotezlerini test etme imkânı sağlamak bu programın ana amaçlarından. Aynı zamanda okulu da fazla masraf yapılmadan, sadece okulun imkânları (sıra, masa, koridor, bahçe, vs.) kullanılarak bir bilim fuarı gerçekleştirilebileceği fikrini hayata geçirildi.

OKUL MÜDÜRÜ ÖNDERLİK YAPTI

Bu amaçla Okul Müdürü Mebrure Halhallı’nın önderliğinde, Proje Yürütücüsü Murat Yükçü’nün ve Atatürk Ortaokulu öğretmenlerinin katkılarıyla, öğrencilerin değerli fikirleri ve ürünleri fuarda sergiye açıldı.

Atatürk Ortaokulu Tubitak 4006 Bilim Fuarı’nda Fen, Matematik, Teknoloji Tasarım, Din Kültürü, Beden Eğitimi, Türkçe, Sosyal, İngilizce alanlarında toplam 20 proje sergilendi. Yapılan araştırma projelerinin dikkat çektiği fuarda, ‘Engelli bireylerin engel durumlarının akraba evliliği ile ilişkisi’ araştırıldı.

KONUKLAR DA OYUN OYNADI

Birbirinden ilginç ve eğlenceli projeler arasında yer alan ‘Dedemin Oyunları’ projesi için bir sınıf ayırıldı ve bu sınıfta 1990’lı yıllardaki çocukların oynadığı oyunların oynanması ya da tarifi sağlandı. Ziyaretçiler Çivili Futbol ve Beş Taş oynayarak eğlenerek hoşça vakit geçirdiler ve hatıralarını tazelediler.

Atatürk Ortaokulu Tubitak 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenen projelerin isimleri şu şekilde, ‘Bir zamanlar bu sıradaydılar’, De gidi de’, ‘Alışveriş çılgınlığı’, ‘Engelli bireylerin engel durumlarının akraba evliliği ile ilişkisi’, Kahvaltımı yaparım başarıyı sağlarım’, ‘Dedemin oyunları’, Değerlerimiz Değerlimiz’, ‘Farkı, tek sayı’, ‘Tiremsan’, ‘Tadı damağımızda’, ‘Akıllı kütüphane’, ‘Portatif anahtar’, ‘Namaz çarkı’, ‘Üç boyutlu hareketli atom modeli’, ‘Perde takmak mı dediniz’, ‘Çöpümü atarım sayımı alırım’, ‘Çöp atma derdine son’, Kelime tombala’,

Editör: Haber Merkezi