Tire Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan ihaleler sonrasında Tire’ye bağlı 3 köy okulunda ve ilçe merkezinde bulunan 7 okulda tamirat ve bakım çalışmaları başladı.


Ali YILDIZ / Büyük Tire Gazetesi

Özel İdare’den sağlanan bütçe çerçevesinde Tire ilçe merkezi ve köylerinde bulunan onarım ve tadilat ihtiyacı olan 10 okulun ihaleleri geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilmişti. Tire Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerçekleştirilen 9 ihalenin toplam bedeli 816 bin 762 lira olacak.

Hızlı bir şekilde devam eden tadilat ve onarım çalışmaları, yeni eğitim sezonuna kadar yetiştirilmeye çalışılacak. Yetiştirilemeyenler ise okulların açılmasının hemen akabinde kısa süre içerisinde tamamlanıp teslim edilecek.
2013-2014 eğitim-öğretim yılı öncesi onarım ve bakım çalışmalarının yapıldığı okulların isimleri şöyle; Sarılar Köyü okulu, Eğridere İbrahim Kardıçalı İlk okulu ve Orta okulu, İnkilap İlk okulu ve Işıklı Köyü İlkokulu, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi,  Anadolu Kutsan Lisesi, Anadolu ŞAİK Lisesi,  Kız Meslek Lisesi ve İmam Hatip Lisesi.
Editör: Haber Merkezi