1. Olağan Genel Kurul Sendika binasında gerçekleştirildi. Genel Kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ın okunmasıyla başladı. Divan kuruluna Eğitim İş Karabağlar Temsilcilik Başkanı Ertan ÖZTEN, Tire temsilciliğinden Ali BAYRAM ve Erhan ACAROĞLU seçildi. Genel kurula yakın zamanda hayatını kaybeden Coşkun AKÇAY ve Sinan ŞAHİN’in adının verilmesi oybirliği ile kabul edildi. Şube Başkan’ı Rıza GÜRBÜZ altı aylık çalışma raporunu kurula sundu. Konuşmasında Eğitim İş’in Küçük Menderes havzasında 6 No’lu Şubenin kurulmasıyla birlikte daha da güçlendiğini, sesinin daha da gür çıkmaya başladığını söyledi. Atatürk İlke ve Devrimlerinden aldığımız güçle başta eğitim emekçilerinin özlük hakları olmak üzere; çağdaş, bilimsel, laik, ulusal, kamusal, parasız ve karma eğitimi daha güçlü bir şekilde savunmaya devam edeceklerini belirtti.

 Ardından Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Örgütlenme Sekreteri Şükrü BALUN ve Eğitim İş Genel Merkez Örgütlenme Sekreteri İlhan YAŞAR da kurula hitap ettiler.

İlçe Seçim Kurulu saat 13.00 da seçimi başlattı. Oy kullanama işlemi saat 17:00 da son buldu. Eğitim İş İzmir 6 No’lu Şube Yönetiminde şu isimler yer aldı:

“Emel GÜNEY, Rıza GÜRBÜZ, Özgür ANAFARTALAR, Gürol YILDIZ, Koray KANKATAN, Hakan ÇADIRCI, Seda TIRPANCI”

Denetleme Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

GİB, yurt dışına çıkış harcının 3000 TL olmasını önerdi GİB, yurt dışına çıkış harcının 3000 TL olmasını önerdi

“Zekai KOLAY, Alaaddin AĞCA, Tuncer PORTAKAL”

Disiplin kurulunda yer alan isimler ise şöyle:

“Mehmet ALDI, Sadullah YALÇIN, Ali ÖLMEZ”

Editör: Ergün Çelik