Tire'de sıcaklık 43 dereceyi aşacak Tire'de sıcaklık 43 dereceyi aşacak

Düğün salonlarında silah kullanımı ve alkol tüketimi ve satışı ile ilgili ağır yaptırımlar geldi. Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Tire genelindeki düğün salonlarına giderek alınan kararları tebliğ etti. Hem salon işletmecilerini, hem de cemiyet sahiplerini bağlayan kararlara uymayanlar için ağır yaptırımlar var. Düğün, sünnet, spor müsabakaları ve uğurlama gibi toplu organizasyonların huzur içinde geçmesi için alınan kararlardan bazıları şu şekilde;

“Organizasyon sahipleri organizasyonda silah kullanmayacak, kullandırmayacak ve havaya ateş edilmesine müsaade etmeyecektir.

Bayram, düğün, uğurlama ve spor müsabakası gibi kutlamalarda ateşli silah kullanıldığında genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması gerekçesiyle yasal işlem başlatılacak.

Organizasyon sahipleri tarafından açık alanlarda yapılacak olan kutlamalarda farkındalık oluşturmak amacıyla havaya ateş açılmaması ve silah kullanılmamasına yönelik hazırlanan afişlerin tüm katılımcıların görebileceği şekilde organizasyon alanlarına asılması.

Kamu personelinin, katıldığı organizasyonlarda silahı ile havaya ateş açtığının tespit edildiği durumlarda ilgili kamu personeli hakkında derhal disiplin işlemlerine başlanılacak, bu kamu görevlileri hakkında gerekli yasal işlem uygulanacaktır. Bu sebeple organizasyon sahipleri tarafından silahı ile havaya ateş eden kamu personeli kolluk kuvvetlerine bildirilecek.

4250 sayılı ispirto ve ispirtolu içkiler inhisarı kanunun ilgili maddesi gereğince meskün mahaller ve konaklama yerleri hariç olmak üzere, otoyollardaki ve devlet karayollarındaki yapı ve tesislerde içki satışına ve tüketimine izin verilmez. (Cezası 120.128 TL – 1.143.347 TL)”

Editör: Ergün Çelik