Türkiye’de hızla artarak yayılan ve ciddi bir problem haline gelen sanal kumar bağımlılığı, Tire’de de yüzlerce kişiyi esir almış durumda. Maddi, psikolojik ve fiziksel sağlığı ciddi şekilde tehdit eden sanal kumar aynı zamanda yasal sorunlara da yol açıyor.

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelen yasa dışı sanal kumar oyunları, çoğunluğu gençler olan büyük bir kitleyi tamamen etkisi altına aldı. Tire’de telefonda fazlaca vakit geçiren bir çok kişinin sanal kumarlar ile meşgul olması dikkat çekiyor.

UZMANLAR TEHLİKEYE KARŞI UYARIYOR

Anne, Baba; Biz Kimiz?: “Aslî Değerlerimiz…” Anne, Baba; Biz Kimiz?: “Aslî Değerlerimiz…”

İnternet üzerinden kolayca erişilebilen sanal kumar siteleri genç yaşlı tüm bireylerin hayatını ele geçirmeye devam ediyor. Son yıllarda yaygınlaşan hemen hemen herkesin en az bir kere düştüğü yasa dışı sanal kumar oyunları gün geçtikçe popülerliğini arttırıyor.

İçinde bulunduğumuz çağda bağımlılıkla mücadelenin öneminin arttığını vurgulayan yetkililer, giderek çoğalan ‘sanal kumar’ çetelerine karşı savaş başlattı. Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlükleri, gelen şikayetler üzerine bireyleri tuzağa düşüren bu tarz sitelere yönelik art arda operasyonlar düzenliyor. Uzmanlar ise özellikle anne babaları tehlikeye karşı uyarıyor.

DEPRESYON VE BUNALIM

Sanal kumar bağımlılığındaki artış, gençler üzerinde kalıcı ekonomik ve ruhsal sıkıntılara yol açarken, büyük bir kitlesel sorun haline dönüşüyor. Bu bağımlılıktan vazgeçmek isteyen insanlar, ne kadar çabalasa da girdikleri girdaptan çıkmak sandıkları kadar kolay olmuyor. Bu durum maalesef intiharlara kadar gidebiliyor.

Editör: Ergün Çelik