Tire Belediyesi, Türkiye Dağcılık Federasyonu ve Tire Doğa Sporları Spor Kulübü işbirliği ile bu yıl 10.'su düzenlenen Tire Güme Dağcılık ve Kültür Şenliği’ne çevre il ve ilçelerden yaklaşık 400 dağcı ve doğasever katıldı. Tire Belediyesi’nin ev sahipliğinde Arap Pınarı Mesire Alanı’na çıkan dağcılar, 2 gün süren etkinliklerde doyasıya eğlendiler.

Etkinlik, Cumartesi günü Tire Kent Müzesi önünde başladı. Burada kayıtlarını yaptıran ve katılım belgelerini alan dağcılar, kültür gezisine çıktılar. Tire Belediyesi'nin ev sahipliğinde Tire'nin tarihi çarşısını, hanlarını ve mekanlarını gezen doğa tutkunları, kültür turunun ardından Arap Pınarı'na yürüdüler.

Arap Pınarı'nda çadırlarını kurup yerleşen sporcular için özel olarak hazırlanan müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi gece boyu devam etti.

Pazar günü, sabahın ilk ışıklarıyla yola çıkan dağcılar, Güme Dağı'nın zirvesine tırmandılar.

Tire Doğa Sporları Spor Kulübü başkanı Zafer Taşkıranlar; “10. Tire Güme Dağcılık ve Kültür Şenliği’nin büyük bir katılım ile gerçekleşti. Organizasyon başarılı bir şekilde olanak sağlandı. Başta bize destek olan Tire Belediye Başkanımız Hayati Okuroğlu olmak üzere ve etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Dag7

Dag6

Dag5

Dag4

Dag3

Dag2

Tireli Fenerbahçeliler bir araya geldi Tireli Fenerbahçeliler bir araya geldi

Editör: Ercan Çelik