Bayındır’da tek bir ağaçta  zeytin ve incirin bulunması görenleri şaşırtıyor. İzmir’in çiçek merkezi haline gelen ilçesi Bayındır’da bulunan zeytin-incir ağacı ilçe’ye gelen ziyaretçilerin uğrak yerlerinden biri haline geldi.


Tarihi Tekel Hanı, Eski Hükümet Konağı, Belediye Hizmet Binası ve Yahya Kerim Onart Kültür Merkezi ,Tarihi İstasyon Hangar, Hasan Hulki Yönt Aşevi ve Kültür Merkezi (Eski Atlas Sineması) restore edilmesi ile birlikte İlçe’de artan ziyaretçi sayısı ile birlikte Belediye Hizmet Binası önündeki zeytin-incir ağacı ilgi odağı olan yerlerden biri .15 Yıl önce kuşlarla zeytin ağacı gövdesine  bırakıldığı söylenen  incir tohumunun çimlenmesinin ardından zeytin ağacı gövdesinde incir ikinci bir ağaç oldu.Kış mevsiminde ise   ana ağaç olan zeytin meyve veriyor.


Ağacı görmeye gelen ziyaretçiler iki ağacın aynı ağaçta yaşamasının ender görülen bir olay olduğunu, tek ağaçta zeytin ve incir meyvesini görmelerinin şaşırtıcı olduğunu söylüyorlar. Zeytin-İncir ağacından Bayındır’ın termal suları ile ünlü Ilıcalar bölgesinde’de bir adet var. 
Editör: Haber Merkezi