Selçuk Belediyesi Çevre ve Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren ilaçlama birimi haşereler ile mücadeleye devam ediyor.
 

Sivrisinekle mücadeledeki başarısının yanında; karasinek, pire, kene, bit, hamamböceği, fare gibi diğer haşerelerle de mücadele eden birim, karasinek yönünden, ilçemizdeki tüm çöp konteynerlerini ,organik atık alanları ve hayvan damlarını periyodik olarak ilaçlıyor. Farelere engel olmak için ise tüm rögarlar ilaçlama işleminden geçiyor.
 

Özellikle yaz aylarında yoğun olarak şikayet alınan pire, kene, bit, hamamböceği, yakarca gibi haşerelere karşı hızlı ve etkin bir mücadele yürüttüklerini dile getiren yetkililer “Mart ayı ile Temmuz ayının sonuna kadar birime 229 adet vaka şikayeti geldiğini, sorunun kaynağını  en kısa sürede tespit ederek çözüme kavuşturduklarını ve bu çözüm sürecinde; çevre ve insan sağlığına doğrudan etki etmeyen , en etkin ve en ekonomik ilaçlar kullanılarak doğru ilaçlama yöntemlerini kullandıklarını söyledi.
 

Haşerelerle mücadelede vatandaşlara da  görev düştüğünü hatırlatan yetkililer “Evsel atıkların gelişigüzel değil de düzenli bir şekilde çöp konteynırlarına atılması gerektiğini bu sayede  haşere üreme alanlarının önüne geçileceğini söyleyerek Vatandaşlarımız bu tür şikayetlerini bizzat belediyeye gelerek ye da 8926925/dahili 121 numaralı telefonu arayabilirler” diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi