Açıklamada şunlara yer verildi:
Hastanemize gelecek misafirlerimize yol göstermek amacıyla yerleştirilen yol tabelalarına 12.04.2018 tarihinde çirkin bir saldırıda bulunulmuş, olay yerinden geçen hastalar ve yakınları tarafından bu durum tespit edilmiştir. Konu güvenlik birimlerine iletilmiştir. Bu çirkin saldırı kamuoyunda, özellikle sosyal medyada, yoğun eleştiriyle karşılanmış, saldırı yapan kişinin bir başka sağlık kuruluşu çalışanı olması  haklı olarak tepkileri daha da artırmıştır. Ancak hukuki süreç devam ederken, bütünüyle olayı çarpıtmaya, kamuoyu algısını değiştirmeye yönelik asılsız iddialar ortaya atılmıştır. 
Hastanemizde görev yapan, dürüstlüğünden asla şüphe duyulmayacak yöneticimizin saldırıyı yapan  kişiyi defalarca aradığı ve para verdiği iddiaları bütünüyle yalandır.  Yöneticimizin kullandığı iddia edilen telefon numarası, ne yöneticimize, ne yakınlarına ne de kurumumuza ait değildir. Bu telefon numarasının kime ya da kimlere ait olduğu, emniyet güçlerince kolaylıkla tespit edilecek bir durumdur. Çirkin saldırıyı gerçekleştiren kişiye para verildiği iddia edilen yer, çevredeki tüm kameralar tarafından izlenen bir bölgedir. Bu tür, yalan iddia ve iftiralarla kamuoyu algısını ve tepkisini değiştirmeye çalışan kişilerin sahip oldukları bilgi ve belgeleri de sunmaları gerekir.
Açılışımızda ifade ettiğimiz “Hiçbir kamu ya da özel sağlık kuruluşunu rakip olarak görmüyoruz, aksine, İzmir için insanlarımız için daha güzel, daha doğru, daha büyük işleri birlikte başarabileceğimiz paydaşlarımız olarak kabul ediyoruz”  anlayışı en temel değerimizdir.
Biz İzmir Özel Can Hastanesi yönetici ve çalışanları olarak bir kez daha, güzel şehrimize ve insanlarımıza bilimsel, güvenilir, doğru sağlık hizmetlerini sunma gayretlerimizden hiçbir kişi ya da kurumun saldırılarıyla asla vazgeçmeyeceğimizi, yaptığımız işi halka hizmet aynı zamanda hakka hizmettir anlayışıyla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz.
İZMİR ÖZEL CAN HASTANESİ YÖNETİM KURULU VE ÇALIŞANLARI
 

Editör: Haber Merkezi