Selçuk Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan vatandaşların çeşitli sağlık kurumlarına ulaşımları ücretsiz gerçekleştiriliyor.


Belediye, Selçuk ilçe sınırları içerisinde ikamet eden ve maddi durumu iyi olmayan sağlık kurum ve kuruluşlarına ulaşımlarını tek başlarına yapamayacak durumda olan engelli, yatalak, yaşlı vatandaşlarımızı belediye hizmet aracı ile taşıyarak civar ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına götürüyor.



Encümen kararı ile maddi durumu iyi olmadığı belirlenen vatandaşlarımızı ücretsiz olarak taşıyan belediye ekipleri kemoterapi, MR çekimi gibi işlemlerini gerçekleştirecek olan vatandaşlarımızı İzmir merkez, çevre ilçeler ve Aydın’daki sağlık kuruluşlarına götürüyor.


Yılda 400 sefer yaparak hastaların belirtmiş olduğu hastanelere götürüldüklerini ve vatandaşın hastane işlemleri bittikten sonra tekrar evlerine bırakıldıklarını dile getiren yetkililer, sağlık kuruluşlarına tek başına gidemeyen vatandaşlarımız için yapılan çok değerli bir hizmet. Vatandaşlarımızın sağlığı bizler için çok önemli.  Bu hizmetten yararlanmak isteyen maddi durumu iyi olamayan vatandaşlarımız var ise belediyeye gelerek dilekçe ile başvurabilirler” dedi.

 

CENAZE EVLERİNE PİDE VE AYRAN
Selçuk Belediyesi yaklaşık 3 yıldır yaptığı uygulama ile cenaze evlerine pide ve ayran göndermeye devam ediyor.


Zabıta Müdürlüğü kanalı ile vefat anonsu için belediyeye başvuran cenaze evlerine taziye mesajı ile birlikte 50 pide ve 50 ayran götürülüyor.


Cenaze sahibinin acısını bir nebze olsun dindirebilmek, o gün ki sıkıntısını bir an olsun hafifletmek maksadıyla cenaze evlerine pide servisi yapmaya devam edeceklerini dile getiren yetkililer “anons için belediyemize başvuran tüm cenaze evlerine bu hizmeti veriyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi