Bayındır Canlı semtinde Tat Tohumculuk A.Ş şirketi tarafından kurulacak fide üretim tesis kurulum çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.


 Bayındır Canlı semtinde Köy Üstü Mevkii 06.b pafta 183 parsel’de bulunan Belediye’ye ait 56 dönümlük taşlık arazi fide üretim sera tesisleri yapılmak üzere 29 yıllığına Tat Tohumculuk A.Ş’ye Bayındır Belediyesi tarafından meclis kararıyla kiralanmıştı.Şirket sebze ve çiçek fide üretimi yapacağı seraların inşa edileceği arazide elektrik trafo kurulum işlerini bitirdi ve arazi tesviye işlemlerine başladı.21 dekarlık kapalı alana sahip olacak fide üretim seralarından 11 adet inşa edilecek.
 

ÇEVRE DOSTU SERALAR
Son teknolojik seraların kurulumunun yapılacağı taşlık arazide tesviye işlemlerine başlandı.Eylül ayında ise seraların inşasına başlanılacak.Fide üretim seralarında son teknolojiler yer alacak.Meteorolojik istasyona sahip olacak tesiste,istasyondan alınan veriler doğrultusunda ısıtma,soğutma,havalandırma ve nemlendirme işlemleri otomatik olarak yapılacak.Tesisin en önemli özelliği ise ısıtma ve diğer işlemlerde kullanılmak üzere yakıt olarak doğalgaz kullanılacak. 


TESİS TÜRKİYE'YE HİTAP EDİYOR
21 dekarlık alan üzerine kurulacak 11 adet fide üretim seralarında gelen talebe göre Küçük Menderes dışında tüm Türkiye’ye sebze ve çiçek fide satışı yapılacak.Seralarda kışlık ve güzlük olmak üzere iki zamanlı olarak üretim gerçekleştirilecek. Sanayi domatesi,patlıcan,biber,kavun,lahana,enginar,marul,salatalık ve birçok sebze fidesiyle birlikte çiçek fidesi’de seralarda üretilecek.



SERALAR 2013 YILINDA HİZMETE GİRECEK
Tat Tohumculuk A.Ş firma yetkilileri  yaptığı açıklamada, ‘‘Kapalı alan olarak 21 dekarlık bir alana kurulacak seralarımız son teknolojiyle donatılmış olarak kurulacak.Seralarımızda iklimlendirme,ısıtma,havalandırma,nemlendirme gibi işlemler kurulumunu yapacağımız meteorolojik istasyondan gelen veriler sonucunda otomatik olarak yapılacak.Seralarımızda temiz enerji olarak bilinen doğalgaz kullanılacak.Seralarımızı Eylül ayında inşasına başlayacağız.Şu an taşlık arazide tesviye işlemini gerçekleştiriyoruz.Seralarda 60-80 kişi arası istihdamımız olacak.Bu rakamlar ileriki tarihlerde üretime bağlı olarak artabilir.Fide üretim seralarımızı 2013 aralık ayında faaliyete geçireceğiz’’dedi. 



YENİ YATIRIMLAR GETİRDİ
Tat Tohumculuk A.Ş’nin fide üretim sera yapımına başlamasının ardından çevre’de bulunan boş arazilerde yatırımlar yapılmaya başlandı.Seraların kurulacağı arazi çevresinde çiçek ve süs bitkileri sera kurulumları yapılıyor.
Editör: Haber Merkezi