İbn-i Melek Mahallesi, Sineklikuyu Mevkii ile Taş Ocağı arasında kalan üretim yolunun iyileştirme çalışmaları geçtiğimiz hafta tamamlandı.

Bölgede tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların sıkıntılarını dikkate alan Tire Belediyesi, geçtiğimiz aylarda harekete geçerek bölgede büyük çapta yol genişletme çalışması başlatmış, ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de bu çalışmalara destek vermişlerdi.

Yolun çok dar olması ve yağan yağmurlarla zeminin çamur içinde kalarak bataklara sebep olması vatandaşın hayvanlarına yiyecek taşınmasında ve ürettiği ürünleri pazara götürmesinde ciddi problemler yaşamasına sebep oluyordu. Bu doğrultuda Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yol güzergâhının belirlenmesiyle bölgede yol genişletme ve dolgu çalışmasına hız verdiler.

Yaklaşık 4 km'lik bir alanı kaplayan çalışma neticesinde yollar, üç aracın rahatlıkla geçebileceği, tarımla uğraşan vatandaşların ürünlerini dalından koptuğu gibi, zedelenmeden pazara yetiştirebileceği, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yem kamyonlarının ve büyük mısır biçme makinelerinin rahatlıkla geçebileceği bir genişliğe, sağlamlığa ve kaliteye kavuştu.

Yapılan dolgu çalışmaları neticesinde doğal olarak yol seviyesinin altında kalan tarlalar ve bahçeler için vatandaşın mağduriyet yaşamasını önlemek amacıyla arazilere girilip çıkılacak yerlere rampalar yapan Tire Belediyesi, Balım Sultan'dan gelen dere yataklarının taşkınlarını önlemek için de gerekli yerlere köprüler koydu, büzler yerleştirdi.

Tüm bu alt yapı ve onarım çalışmalarının ardından mevkii için son noktayı İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri koydu. Yollar asfaltlanarak yepyeni ve sağlıklı bir görünüme kavuşturuldu.

Konuyla ilgili görüş bildiren İbn-i Melek Mahallesi Muhtarı Saim Yorgan: ”Vatandaşımızın yüzünü güldüren, Tire Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu ortak çalışması için değerli başkanlarımız Tayfur Çiçek'e ve Aziz Kocaoğlu'na, bölge halkı adına teşekkür ediyoruz.” dedi.


Tire Belediye Basın

Editör: Haber Merkezi