İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Tire Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Kazantepe mevkiinde yapılan ekimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç  Soyer,  eşi Neptün Soyer, Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ve beraberindeki isimlerle birlikte  ‘Kurda, kuşa, aşa’ diyerek toprağa karakılçık buğdayı tohumu serpti. Başkan Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle tarım politikasını değiştiren Nevzat Eldem’i doğru bir tarım politikası uyguladığı için tebrik etti.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik durum itibariyle yangın yeri olduğunu ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Dolar, Euro almış başını gitmiş. Yoksulluk deseniz iç karartıcı ve büyük bir belirsizlik olarak önümüzde duruyor. Yapılacak tek bir şey var o da üretmek. Neyi üreteceğimize doğru karar vermek. Hem kuraklıkla hem yoksullukla mücadele etmek için bu toprakların doğasına, bereketine uygun karakılçık ekimi yapıyoruz. Çok gururluyum, mutluyum. Nevzat Bey de kıymetli bir adım attı ve birçok üreticimize örnek oldu. Toprağa yatırım yapmanın çok zor olduğunu biliyorum ama gelecek kuşakların toprağı sevmeleri için ısrarla devam etmek zorundayız. Doğru yolda gidiyoruz. Bunu örnekleriyle de görüyoruz.” dedi.

BAŞKAN DURAN  “ATA YADİGARI TOHUMLARIMIZI YAŞATACAĞIZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte Tire Kazantepe mevkiinde Karakılçık buğdayı tohumu eken Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “ İlçemiz yılda iki kez verim alabileceğimiz bereketli topraklara sahip. Bu yıllarda iklimsel olarak kuraklık yaşasak da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in başlattığı “Başka Bir Tarım Mümkün” sloganı ile bizde geçtiğimiz yıllarda karakılçık buğdayı ekimi yaptık. Ata yadigarı olan bu tohumumuzu gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Bugünde Tireli girişimcimiz bu ekimi yaptı. Bol ve bereketli olsun.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi