Tire Belediyesi’nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı Tire Belediyesi’nde yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı

Tire Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen ek protokol ile Tire Belediyesi’nde bulunan kadrolu işçilere  % 35 oranında zam yapıldı. Geçtiğimiz gün Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ın makamında gerçekleşen ara zam toplantısına Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, Hizmet-İş İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek ve işçi temsilcileri katıldı. Yapılan görüşmeler sonrası taraflar odadan mutlu ayrıldı. İmza sonrası Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a teşekkür eden HAK-İŞ İzmir İl Başkanı ve HİZMET-İŞ İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek; "HAK-İŞ değerlerinden gelen sendikacılık anlayışımızla beraber İzmirli emekçilerin haklarını tam ve zamanında alması için sorumluluk almaktan çekinmeyeceğiz. Toplu İş Sözleşmemizin bitimine kısa bir süre kalmasına rağmen Tire Belediyesi kadrolu emekçilerin mali haklarının iyileştirilmesi adına ek protokol talebimizi geri çevirmedi.  Göreve geldiği günden bu yana Tire için emek veren işçi kardeşlerimizi enflasyona ezdirmeyen Kıymetli Başkanımız sayın Salih Atakan Duran’a şahsım, Sendikam ve üyelerimiz adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

‘PERSONELİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ'

Ara zam ile ilgili olarak konuşan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; "Yıl başında yaptığımız toplu sözleşmeden mutluyduk ancak sürekli yükselen enflasyon karşısında personelimizin mağdur olmasına gönlümüz razı olmadı. Birlik ve beraberlik böyle zamanlarda gerekiyor, Tire Belediyesi olarak bütçemiz, gelirimiz ve giderimiz, harcamalarımız belli, vatandaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. Böyle bir zamanda elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Tire Belediyesi olarak biz büyük bir aileyiz. Daha çok çalışacak ve hep birlikte mutlu olacağız. Önemli olan ilçemiz için çalışan mesai arkadaşlarımızın ne olacak kaygısı taşımaması.  Elimizde ne varsa, kanunların da çizdiği çerçeveler içerisinde, paylaşmak durumundayız. Bizler her zaman personelimizin yanındayız. Bu kapsamda memurlarımızın da Sosyal dengelerine bin TL zam yaptık.  Şirket personellerimize de gücümüz nispetinde gerekeni yapacağız.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi