Tire Belediyesi'nin Kaymakamlık, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF'le yaptığı iş birliği ve imzalanan protokolle temelleri atılan bir Avrupa Birliği Projesi olan Tire Belediyesi Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi, yapılan ciddi çalışmalar sonucunda geçtiğimiz gün yapılan özel bir törenle hizmete girdi.


Tire Belediye Basın


Açılışa Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer, Tire Halk Eğitim Müdürü Turhan Eke, Belediye Başkan Yardımcısı Mengü Önler, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan, Mahalle Muhtarları, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Belediye Çalışanları, Mahalle Sakinleri ve minik öğrenciler katıldı.

"ÇOK TEŞEKKÜRLER BAŞKAN AMCA"
Program başlamadan önce Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, minik öğrencilerin kendisi için açtığı "Çok Teşekkürler Başkan Amca" yazılı pankartla hatıra fotoğrafı çektirdi.   

Program sunumunu Tire Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü'nden Duygu Eskiyörük'ün yaptığı açılışta, Başkan Çiçek bir konuşma yaptı. Aylar önce, Kaymakam Bey'in Ankara'da katıldığı bir toplantı sonucunda kendilerine böyle bir proje önerisinde bulunduğunu dile getiren Başkan Çiçek, belediyenin ilgili birimlerince yapılan değerlendirmeler neticesinde projeyi derhal kabul ettiklerini ve çalışmalara başladıklarını anlattı. Meclis kararıyla burayı kamulaştırarak alan Tire Belediyesi, daha önceden harap vaziyette bulunan yer için harekete geçti ve olanakları dahilinde, kendi usta ve işçileriyle binayı toplayarak bu proje için hazır hale getirdi. Semtin emekçi insanlarının küçük çocukları olduğu için ve onları bırakabilecekleri bir yer olmadığı için çalışmaya gidemediklerinden de bahseden Tayfur Çiçek, "Bu minik yavrularımız burada sadece oyun oynamayacaklar aynı zamanda eğitim alacaklar. Unutmayın ki en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. İlçemizde eğitim alanında herkes üzerine düşeni en iyi şekilde yapıyor. Bir tek üniversitemiz eksik kaldı. İnşallah Veterinerlik Fakültesi'ni de yakın zamanda hayata geçireceğiz. Çocuklarımız Türkiye'nin en güzel okullarında eğitim görecekler ve inanıyorum ki onlar hepimizin gurur duyacağı mevkilere gelecekler. Bu projenin ve bu minik okulumuzun ilçemiz için hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'in ardından söz alan Tire Kaymakamı Hüseyin Ergi ise: "Bir UNİCEF projesi olan bu eğitim programını Belediye Başkanlığımızın bize verdiği destekle açılışını gerçekleştirmek üzere burada toplandık. Bilim ve teknolojinin bu denli ilerlediği bir dünyada eğer bu gelişmelerden nasibimizi alamazsak ülkemizi Atatürk'ün bize işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmamız mümkün olmayacaktır. Burada çocuklarımız eğitim görecekler. Eğitim sadece çocuklarımızın eğitimi ile sınırlı kalmamalıdır. Sayın veliler sizlere sesleniyorum, çağa ayak uydurmak için, yavrularınızı daha iyi anlamak ve kuşak çatışmalarının önüne geçmek için sizler de aile eğitimine önem verin. Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezi bünyesinde açılan aile eğitimi programlarına katılın. Biz bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız." dedi. 


Konuşmaların ardından Anne ve Çocuk Merkezi'nde eğitim alacak olan minikler protokol üyelerine çiçek takdim ederken, Tayfur Çiçek, Hüseyin Ergi, Fatih Kiremitçi, Turhan Eke ve Mengü Önler de miniklere hediyeler verdiler. Hep birlikte kesilen kurdelenin ve "Hayırlı Olsun" temennilerinin ardından Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi hizmete açıldı.


Halk Eğitim Merkezi tarafından atanan 4 eğitmenin eğitim vereceği Anne ve Çocuk Geliştirme Merkezi Sarıcayusuf Bölgesi - Suratlı mevkiindeki 2,5 yaşından 5 yaşına kadar olan yaklaşık 30 çocuğa hizmet verecek. Merkez, yöre çocuklarının eğitilmesinde büyük rol oynarken anneler için de oluşturulacak çeşitli programlarla çocukların eğitimi ve yetiştirilmesi noktasında onlara destek olacak.



Editör: Haber Merkezi