Tire Belediyesi tarafından, ihtiyaç sahibi vatandaşların ucuz ekmeğe ulaşabilmesi için sürdürülen Halk Ekmek hizmetinin, un, enerji, personel ve lojistik gibi girdi maliyetlerinin artmasıyla zararına çalıştığı biliniyordu. Göreve geldiğinde belediyenin mali durumuyla ilgili detaylı rapor çıkartan Belediye Başkanı Hayati Okuroğlu, uygulamanın bu haliyle sürdürülebilir olmadığını görünce, bazı düzenlemelere gitti. Seçime günler kala önceki yönetim tarafından açılan 2 büfenin kaldırılmasıyla ilgili açıklama yapan Başkan Okuroğlu, "Halk Ekmek uygulamasının ciddi şekilde zarar ettiğini ve bu haliyle sürdürülebilir olmadığını gördüğümüzde, bu uygulamanın devam etmesi ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bazı düzenlemeler yapmamız gerekti. Örneğin seçime günler kala keyfi olarak seçim yatırımı için açılan 2 satış büfesini kaldırdık." dedi.

"AMACIMIZ BU HİZMETİ SÜRDÜRÜLEBİLİR KILMAK"

Başkan Okuroğlu, belediye personeliyle bayramlaştı Başkan Okuroğlu, belediye personeliyle bayramlaştı

Belediye hizmetlerinde sürdürülebilirliğin önemine vurgu yapan Başkan Okuroğlu, "Belediyeler kar amacı güden ticari işletmeler değil, halkın vergilerinin halka hizmet olarak döndüğü kurumlardır. Elbette para kazanmak zorunda değil. Fakat keyfi ve siyasi uygulamalarla günü kurtarmak yerine, sürdürülebilir bir sistem kurarak bu hizmetin kesintisiz verilebilmesini sağlamak zorundayız. Attığımız adımlar ve yaptığımız düzenlemeler bu amaca hizmet ediyor." dedi.

SAAT UYGULAMASI GELDİ

Bazı satış noktalarında pilot olarak saatli satış uygulamasına geçildiğini ifade eden Başkan Okuroğlu, "Halk Ekmek hizmetinde personel  giderlerinin de en az hammadde ve lojistik kadar büyük bir maliyet getirdiğini ve zararın büyük kısmını oluşturduğunu görüyoruz. Örneğin günde 50 ekmek satılan bir satış noktasında bir personelin gün boyu mesai yaptığını gördük. Bazı satış noktalarımızda pilot uygulama başlattık ve saatli satışa geçtik. Örneğin bir personelimiz saat 07.00 ile 11.00 arasında bir büfede satış yaptıktan sonra o büfede satış bitiyor ve bir başka satış noktamıza geçerek orada satışa devam ediyor. Bu sayede vatandaşımız ucuz ekmeğe aynı şekilde ulaştığı gibi uygulamanın sürdürülebilir olması adına personel giderini mininum seviyeye çekmiş oluyoruz. Tüm büfelerimiz belli saatler arasında aynı şekilde satışlarına devam ediyor olacak." dedi.

SADECE 2 BÜFE KAPATILDI

Halk Ekmek hizmetiyle ilgili yapılan düzenlemeler esnasında Okuroğlu'nun halk ekmek hizmetine son vereceğine yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialara da yanıt veren Başkan Okuroğlu, "Halk Ekmek uygulamasına son vereceğimiz, ekmek üretimini ya da satış noktalarını azaltacağımız yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Üretim ve satışımız miktar olarak aynı şekilde devam edecek ve aynı sayıda hatta daha fazla sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşımız halk ekmeğe ulaşabilecek. Şubat ve Mart aylarında keyfi olarak sırf seçim yatırımı için açılan 2 adet satış büfesini kapattık. Onun dışında tüm satış noktalarımızda satışımız devam etmektedir." dedi.

Editör: Ergün Çelik