Her akşam büyük konvoylarla kırsal mahallelere Belediye Meclis Üyesi Adayları, İYİ Parti Tire İlçe Başkanı Hüseyin Ulaş Kadın Kolları Başkanı Ela Ekici, Gençlik Kolları Başkanı Gökalp Güngör ile ziyaretler geçekleştiren Başkan Atakan Duran mahallelerde halk tarafından çiçeklerle ve coşkuyla karşılanıyor.

“5 YILDA TİRE BELEDİYESİ’NİN 9 MİLYON DOLAR BORCUNU ÖDEDİK”

Atakan Duran yaptığı konuşmalarda 5 yılda gerçekleştirdikleri projelerden söz ederek şunları kaydetti, “Göreve geldiğimizde Tire Belediyesi'nin yaklaşık 10 milyon dolar borcu vardı. Şu anda 1 milyon dolara düştü. Yani biz borç ödedik. Bütün makine ekipmanlarımız neredeyse yenilendi.

2019’da sizin karşınıza çıktığımızda 30 tane projeyi hedef olarak ortaya koymuştuk. Şu anda bunun 26’sını hayata geçirmiş olmanın ve bunlara ek olarak 12 tane daha projeyi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet meydanımızı, Cumhuriyet’in 100. yılında adına yakışır şekilde yenilemiş olmanın gurunu yaşıyoruz. Hepimizin güzel anılarının olduğu, güzel vakit geçirmiş olduğumuz Atatürk parkımız bizden önceki dönemlerde maalesef atıl kalmıştı. Atatürk parkını olması gerektiği şekilde, o eski ahenkte, ihtişamlı günlerine dönecek yeniledik ve son aşamaya getirdik. Önümüzdeki günlerde hep birlikte bu güzel parkımızın açılışını yapacağız. Şimdiden müjdeler olsun. Balıkçı esnafımız uygun koşullarda ticaret yapamıyordu. Şehrimize yakışan, içinde soğuk hava deposu olan, tuvaletleri olan her birimin birbirinden ayrıldığı, elektrikli panjurları olan ve her birinin bir baca sistemi olan bir balık pazarını şehrimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Buralar Efeler diyarı. Efe dedelerimizin torunlarıyız. Onların tarihi mirasını, onların kültürel mirasını gelecek nesillere bırakmak için Kuvayı Milliye ve Zeybek Müzesi’ni açtık.

“GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİMİZ ENERJİ ÜRETMEYE BAŞLADI”

2019’da büyük bir hayalimiz vardı; güneş enerjisinden elektrik üretmek. Şu anda Gazi Mustafa Kemal Atatürk stadının çatısında güneş enerjisi santralini kurduk ve bu santral an itibariyle enerji üreterek hem ilçemizin ekonomisine hem de belediyemizin ekonomisine katkı sağlamaya başladı. Günlük 2 bin ekmek üretim kapasitesi olan maalesef teknolojiye ve günümüz şartlarına yenilmiş Tire Belediye Ekmek fırınımız vardı. Küçük Sanayi Sitesinde belediyemize ait, şehrimize yakışan son teknoloji araç gereçle donatılmış ve günde 20 bin ekmek üretme kapasitesine ulaşan bir belediye ekmek fabrikasını sizlere kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada el değmeden ürettiğimiz bu ekmekleri şehrimizin 20 noktasında, halk ekmek büfelerinde sizlere 5 TL’den sunmanın, sizlerin aile ekonomisi de katkı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz.

“TİRE’YE PARANIN GEÇERLİ OLMADIĞI SOSYAL MARKET KAZANDIRDIK”

Bir süpermarket düşününki raflarında bütün ürünler var ancak bu markette para geçmiyor. Belediyemizin vermiş olduğu İyilik Kart geçerli. Bu kartı gösteren vatandaşlarımız bu marketten ihtiyaç duydukları bütün ürünleri alıp evlerine gidiyorlar ve onların o zor şartlarına katkı vermiş olmanın bu şehre sosyal marketi kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

“BÖLGENİN EN ÇOK ÇALIŞAN BELEDİYESİ BİZİZ”

Selçuk'ta, Bayındır'da, Ödemiş’te, Germencik’te, İncirliova’da bulunan tanıdıklarınıza sorun. Oradaki belediyeler geçtiğimiz 5 yılda orada oturan vatandaşlarımız için ne iş yapmışlar, ne hizmet üretmişler, hangi eserleri ortaya koymuşlar? Tire Belediyesi geçen 5 yılda bölgede en çok hizmet ve eser üreten, en çok çalışan belediye olmuştur. 5 yılda ortaya koyduğumuz belediyecilikle, belediyeciliğin çalmadan, çaldırmadan, yemeden yedirmeden yapılabileceğini tüm Türkiye'ye gösterdik. Bizim dönemimizde haksız zenginleşen, adı bizimle anılan zenginler yada alakasız iş kollarından gelip bizim dönemimizde birdenbire müteahhit olarak ortaya çıkan hiç kimse olmamıştır. Yaptığımız bütün ihaleleri canlı yayınladık. Türkiye’ye örnek olduk. Tire Belediyesi geçtiğimiz 5 yılda Türkiye'nin en şeffaf belediyesi olmuştur.

Biliyoruz ki siz emanetiniz olan Tire belediyesini liyakat sahibine, dürüst olana, çalışkan olana telsim edersiniz. Biz biliyoruz ki hemşerilerimiz Tire Belediyesi'ni 31 Mart Pazar günü en iyisine teslim eder.

Şehrin nüfusu yaklaşık 90 bin kişi oldu. Tire Belediye Başkanı 90 bin kişilik Tire ailesinin reisidir. Katıldığı toplantıda, bakanlıkta, valilikte, büyükşehir belediyesinde, girdiği her cemiyette 90 bin kişilik bir ailenin temsilcisidir. Size gelip söz alan kıymetli adayları değerlendirin. Bu temsil kabiliyeti kolay bir şey değildir. Gelen insanları tartın. Bu adam bizi temsil edebilir mi? Bu adam bu işi yapabilir mi? Bu adama bu emaneti teslim ettiğimizde önümüzdeki 5 yılda bize hizmet getirebilir mi? Diye sorun, inceleyin. Biz biliyoruz ki siz en iyisini biliyorsunuz.” dedi.

S9

S10

S8

Başkan Duran’dan Balık Pazarı’na ziyaret Başkan Duran’dan Balık Pazarı’na ziyaret

S6-1

S7

S4-1

S5-1

S3-1

S1-1

S2-1

Editör: Ercan Çelik