AYDIN (İHA) – Adnan Menderes Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalları tarafından düzenlenen diyabet kampı Kuşadası’nda gerçekleşti.

İzmir, Aydın ve çevre illerden diyabetli çocukların katıldığı kamp, hem eğitim hem de eğlence yönü ile oldukça dolu geçti. Diyabetli çocuk ve gençlerin eğitimleri gözden geçirilir iken kampa gönüllü olarak katılan Endokrinoloji ve Pediatri asistanları, Tıp Fakültesi, Beslenme –Diyetetik ve Hemşirelik öğrencileri de diyabet konusunda deneyim kazandı.

Tip 1 diyabetli Basketbolcu Alper Saruhan ve Maraton koşucusu Gürkan Açıkgöz’ün katılımı ile renklenen kampta çeşitli yarışmalar, diyabet eğitimleri, tiyatro, müzik ve gezi aktiviteleri düzenlendi.

Kamp boyunca çocukların eğitim ve takibini gerçekleştiren Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Tolga Ünüvar ve Doç. Dr. Ahmet Anık, Diyabet Eğitim Hemşiresi Emel Sarali, Diyetisyen Didem Güneş kampın çocuklar için oldukça verimli geçtiğini belirtti.
Kaynak: iha