Merhaba değerli okurlarım, 
Bundan sonra her hafta Allah nasip ederse yazılarımla burada olacağım. Bana bu imkânı sağladıkları için Haber Tire Gazetesi’ne çok teşekkür ediyorum. Öncelikle sizlere Astroloji hakkında kısa bilgiler vermek istiyorum.

ASTROLOJİ NEDİR?
   Astroloji gök cisimlerinin incelenmesine dayanan bir gözlem ve istatistik ilmidir. İslam öncesi Araplar gökyüzü hakkında pek bilgi sahibi değildi. Müslüman olduktan sonra yavaş yavaş yıldızları incelemek için daha istekli hale gelmişler. Kozmik zihniyetleri öneren bazı KUR 'AN KERİM ayetleri onların uyarıcıları oldu. Yani yıldız ilminde KUR'AN-I KERİM onlara ışık oldu. KUR’AN KERİM ‘de ve birçok dinde astrolojik objelerin isimleri ile adlandırılan bazı sure ve ayrıca surelerin içinde “GÜNEŞ”, “AY”,”BURÇLAR”,”YILDIZ” gibi kelimelerde sık kullanılmaktadır. Astrolojik anlamları içeren birçok ayet vardır.
"Gökte burçlar yaratan ve onların içinde bir kandil (güneş) ve nurlu bir ay barındıran ALLAH, yüceler yücesidir."( Furkan 61. Ayet)
"Gökten yere kadar bütün dünya işlerini O tedbir eder." (Secde -5.Ayet)
Hakikaten biz, gökte BURÇLAR yarattık. Ve temaşa edenler için süsledik.(Hicr-16.Ayet)
Güneşi ışık kaynağı, Ayı parlak, yıldızların sayısını ve hesabını bilmeniz için ona menzil menzil miktarlar belirleyen O’dur. Allah bunu ancak hak hikmetle yarattı. Anlayacak bir kavim için ayetleri ayrıntılı olarak açıklıyor.(Yunus 5. Ayet)
Göklerde ve yerde olanların tamamı O’nundur. Hepsi ona boyun eğicidirler.(Rum-26.ayet)
Astroloji Biliminin; Fal, Tarot, Medyumluk, Büyü İşleri ile kesinlikle alakası yoktur. Evrendeki yıldızların, gezegenlerin, kısacası gökyüzündeki her şeyin insanların ve dünyamızın üstündeki tesirini anlatır. Temelde 12 Güneş burcu vardır. Her birimiz birer doğum haritasına sahibiz. Hava, ateş, su, toprak olmak üzere toplam dört element vardır. Her burç bir gezegen tarafından yönetilir.  Kısaca Burçların genel özelliklerinden bahsedelim;

KOÇ (21 MART-19 NİSAN): Öncü, Ateş, Eril burçtur. Pratik, çabuk harekete geçen, hareketli, deneme yanılma yöntemiyle öğrenen, maceracı, coşkulu, mert, yenilikçi, kendine güvenen, amaç duygusuna sahip, rekabetçi, spontane, açık sözlü bir yapısı vardır.

BOĞA(20 NİSAN – 20 MAYIS): Sabit, Toprak, Dişil burçtur. Sakin, dingin, huzur arayışında, ağır hareket eden, üretken, doğaya düşkün, dayanıklı, küçük şeylerden mutlu olan, maddiyatçı, sabırlı, kararlı, güvenilirliğe önem veren, sağlamcı, tutucu, riske atılmaktan hoşlanmayan, sadık, maddesel dünyaya önem veren, sahiplenici bir yapısı vardır.

İKİZLER BURCU (21 MAYIS-20 HAZİRAN):  Değişken, hava, eril burçtur. Değişken, hareketli, hızlı, bilgiyi alan, öğrenen ve yayan, zeki, çok yönlü, uyumlu, her zaman yoğun, neşeli, iletişimci, çok yönlü, özgürlüğüne düşkün, sosyal, dışadönük, önyargısız, araştırmacı, canlı rasyonel, anlayışlı, entelektüel, meraklı bir yapısı vardır.

YENGEÇ BURCU (21 HAZİRAN -22 TEMMUZ): Öncü, Su, Dişil burçtur. Geçmişe özlem duyan, gelenekçi, içe dönük, maneviyatı güçlü, anaç, şefkatli koleksiyoncu, milliyetçi, yuvaya düşkün, çevresine karşı duyarlı, korumacı, duygusal emniyet ihtiyacında, empatik, hayal gücü kuvvetli, sıcakkanlı, sempatik bir yapısı vardır. 

ASLAN BURCU (23 TEMMUZ-22AĞUSTOS): Sabit, Eril, Ateş burçtur. Enerjik, lider, açık, lükse meraklı, mert, kendinden emin, gururlu, ışıldayan, sahnede olan, direkt tavırlı, yönetken, ön planda, sosyal, eğlenceli bir yapısı vardır.

BAŞAK BURCU (23 AĞUSTOS-22 EYLÜL): Değişken, Toprak, Dişil burçtur. Çalışkan, prensipli, işiyle ön planda olan, sakin, ağırbaşlı, mütevazi, sabırlı, detaycı, titiz, pratik, mantıklı, verimli, düzenli, organize, analitik, metodik, zeki, derleyip düzenleyen, tutumlu, kuralcı, amaç duygusu güçlü, esnek, gerçekçi, araştırmacı bir yapısı vardır.

TERAZİ BURCU(23 EYLÜL-22 EKİM): Öncü, Hava, Eril burçtur. Uyum ve denge arayışında, sosyal, yaratıcı, iyimser, duyarlı, huzur arayışında, ılımlı, yumuşak, sevecen, adil, tarafsız, demokratik, eşitlikçi, entelektüel, zarif, nazik, diplomatik, ilişkilerde girişken, uzlaşmacı, uzlaştırıcı, hoşgörülü, eğlenmekten hoşlanan, tatlı dilli, arkadaş canlısı, değer yargıları güçlü, zevkli ve sanatsal bir yapısı vardır.

AKREP BURCU (23 EKİM-21 KASIM): Sabit, Su, Dişil burçtur. Sezgisel, hassas, derin, sabırlı, dikkatli, dayanıklı, karizmatik, ketum, sıfırdan başlayabilen, sadık, sözünden dönmeyen, ilklerinden vazgeçmeyen, dönüşebilen, Araştırmacı, detaycı, tutucu, paylaşımcı, tutkulu, sahiplenici, hırslı, kararlı, korkularıyla yüzleşebilen bir yapısı vardır.

YAY BURCU (22 KASIM-21 ARALIK): Değişken, Ateş, Eril burçtur. Hoşgörülü, iyimser, neşeli, esnek, değişken, özgürlükçü, sıcakkanlı, sosyal, sempatik, arkadaş canlısı, bilgili, umutlu, inançlı, coşkulu, sportif, dışa dönük, maceracı bir yapısı vardır.

OĞLAK BURCU (21 ARALIK – 19 OCAK): Öncü, Toprak, Dişil burçtur. Sorumluluk sahibi, yönetken, çalışkan, yalnız kalabilen, planlı, pratik, sade, hayattan ders alan, disiplinli, öncü, kuralcı, kurallarına uyan, gelenekçi bir yapısı vardır.

KOVA BURCU (20 OCAK-18 ŞUBAT): Sabit, Hava, Eril burçtur. Sıra dışı, ilginç, arkadaşça, mantıklı, sağduyulu, yenilikçi, kendini insanlığa adayan, dışadönük, grup aktivitelerinden hoşlanan bir yapısı vardır.

BALIK BURCU (19 ŞUBAT 20 MART): Değişken, Su, Dişil burçtur. Fedakar, hassas, naif, sezgisel, inançlı, uyumlu, yumuşak başlı, zarif, sakin, hayal gücü geniş, şairane, kendini topluma adayan, kabullenici, merhametli, empatik, sessiz, romantik bir yapısı vardır.
Sormak istediğiniz soruları instagram hesabımdan DM ile sorabilirsiniz.( astrologselma_)


Yaptığım çalışmalar olasılık çalışmasıdır.


Sevgi ile dostça kalın!!!