Ergün ÇELİK

 

26 Şubat 2017’de Tire Kurtuluş Mahallesi Site Caddesi üzerindeki 35 YEV 84 ve 35 YBD 36 plakalı 2 motosiklet kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Olayın ihbarını alan Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü derhal harekete geçti ve hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Olayın olduğu tarihten bu yana MOBESE görüntülerini didik didik inceleyen emniyet, şahısların kimliklerini tespit etmeyi başardı. Şahısların Tire dışından olduklarını ve motosiklet hırsızlığı için dün tekrar Tire’ye giriş yaptığını tespit eden polis, şahısları Tire’de kıskıvrak yakaladı.

Gözaltına alınan 2 kişi sorgularında suçlarını itiraf ettiler ve söz konusu motosikletlerden birini Torbalı Pamukyazı’da diğerini ise Bayındır Çırpı’da sattıklarını belirttiler. Bunun üzerine motosikletleri ele geçirmek için özel bir ekip kuran Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, Pamukyazı ve Çırpı’daki motosikletlere el koyarak, Tire’ye getirdi.

Aynı operasyon kapsamında daha önce farklı yerlerden çalınan 2 farklı motosiklet daha Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ele geçirildi. 2 motosiklet hırsızın 29 Kasım 2016 tarihinde de Tire’den bir başka motosikleti çaldıkları tespit edilse de, o motosikleti parçalayrak sattıkları için ele geçirilemedi.

Çalınan 2 motosikletin yarın sahiplerine teslim edileceği öğrenilirken, emniyette işlemleri devam eden 2 şahsın da adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. 




Editör: Haber Merkezi